Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Facebook va șterge de pe paginile utilizatorilor like-urile pe care le consideră false. Precizări de la reprezentaţii reţelei de socializare

Publicat

facebook-sign-89 Rețeaua socială online Facebook a anunțat, vineri, că și-a înăsprit lupta împotriva celor care stimulează cu mijloace financiare numărul de „Like-uri” date pe un cont, totodată avertizând contra unor astfel de practici. Facebook a declarat, pe blogul oficial, că a obținut condamnări în instanță pentru astfel de acțiuni, de aproape 2 miliarde de dolari. Nu se explică în mod clar cât din această sumă a recuperat, notează AFP.

Aceste proceduri judiciare vizează printre altele cumpărarea de clickuri masive pe butonul „Like” /”Îmi place”/ caracteristic Facebook, pentru a apărea mai populare în rețeaua de pagini consacrate de exemplu unor personalități politice sau mărci.

O industrie paralelă s-a creat ce poate promite de exemplu adăugarea a „10.000 de Like-uri” pe o pagină în schimbul unei plăți.

„Noi stabilim regulile și mașinile sunt gata să recunoască comportamentele suspecte”, a scris un inginer de la Facebook, Matt Jones, pe blog.

Acest lucru implică diverse tehnici, cum ar fi utilizarea de algoritmi pentru a detecta un salt suspect de „Like-uri” pe o pagină.

„Când identificăm o activitate frauduloasă, lucrăm pentru a o contracara, inclusiv prin blocarea conturilor și ștergerea Like-urilor false”, a explicat el.

Procedurile judiciare sunt la rândul lor destinate „să amintească potențialilor contravenienți că vom replica pentru a preveni abuzul pe platforma noastră”, a adăugat el.

„Activitatea frauduloasă este rea pentru toată lumea: proprietarii paginilor, cei care fac reclame, Facebook și oamenii de pe platforma noastră”, a conchis acesta.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax