Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Facebook vrea să dărâme barierele lingvistice: Utilizatorii pot redacta simultan un mesaj în mai multe limbi străine

Publicat

facebook-sign-89 Facebook a lansat un instrument care le va permite utilizatorilor să traducă automat, în mai multe limbi, mesajele pe care le redactează pe platforma digitală. Rețeaua de socializare vrea astfel să dărâme barierele lingvistice pentru a asigura utilizatorilor o audiență globală.

Utilizatorii rețelei de socializare Facebook vor avea posibilitatea de a scrie o postare care să fie tradusă automat în mai multe limbi, informează CTV News. Pentru a face în așa fel încât toată lumea să ajungă la informație și să poată discuta evenimente globale, Facebook a implementat o funcție de traducere a textelor. Este deja disponibilă pentru Pages și e în curs de distribuire către utilizatorii individuali.

Utilizatorii rețelei Facebook pot folosi funcția de traducere automată a mesajelor pe care le redactează pe platforma digitală, astfel că prietenii lor dintr-o anumită regiune a globului vor citi mesajele în limba pe care aceștia o folosesc în zona respectivă.

Funcția, denumită de cei de la Facebook „Compozitorul multilingvist”, permite utilizatorului care scrie un mesaj pe rețeaua de socializare într-o anumită limbă să aleagă ulterior în ce limbă mai dorește să fie afișat mesajul. Dacă utilizatorul scrie mesajul în limba engleză, dar are mulți prieteni spanioli atunci respectivii vor putea vedea mesajul în limba spaniolă, desigur dacă aceasta este versiunea de limbă în care respectivii folosesc rețeaua de socializare, potrivit theverge.com.

Rețeaua sociala e capabilă să traducă automat mesaje în 45 de limbi.

Facebook nu e singura companie IT care vrea să dărâme barierele lingvistice. La finalul anului 2014, Skype a făcut publică funcția care traduce automat conversațiile. De asemenea, aplicația mobilă Google Translate e capabilă să traducă texte și conversații din 90 de limbi.

sursa: ziare.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax