Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Facebook vrea să-și lanseze propria criptomonedă. Cu ajutorul aplicației, utilizatorii pot trimite bani oriunde în lume

Publicat

facebook

Facebook testează terenul pentru a introduce monede proprii și are în plan să îşi lanseze propria criptomonedă chiar în prima jumătate a acestui an.

Grupul lucrează la o monedă care să fie ataşată serviciului WhatsApp, serviciu legat de un număr de telefon și cu ajutorul căreia utilizatorii vor putea trimite bani în lumea întreagă prin mesaje.

Moneda va fi disponibilă pe WhatsApp și va putea fi vândută prin intermediul burselor de monede digitale. Practic, utilizatorii vor putea trimite bani peste granițe fără nicio opreliște, într-un mod similar PayPal.

Potrivit surselor, un număr de 50 de angajați sunt angrenați în proiect, iar aceștia lucrează într-o clădire separată din campusul Facebook, unde ceilalți angajați ai gigantului nu au acces. O monedă digitală cu o valoare legată de valutele tradiționale nu atrage speculatorii, în timp ce consumatorii o pot folosi pentru plăți, fără a se îngrijora că aceasta  va crește sau va scădea.

Facebook nu este nici singura companie care are astfel de intenții. Aplicația de mesagerie Telegram, care are 300 de milioane de utilizatori în lume, a anunțat de mult timp astfel de planuri.

Sursă: România24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax