Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Facilitate avizată pentru o categorie de bugetari: compensația pentru chirie, utilizată și la plata ratei la credite imobiliare

Publicat

Guvernul este de acord cu inițiativa legislativă prin care se propune ca judecătorii, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţii asistenţi, dar și personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și parchetelor care beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie şi care contractează un credit ipotecar/imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe, să poată opta ca suma acordată cu titlu de chirie să poată fi folosită de către aceştia pentru plata ratei sau a unei fracţiuni din rata aferentă creditului.

Potrivit profit.ro Executivul consideră însă că măsura trebuie să se aplice doar doar contractelor de vânzare – cumpărare încheiate ulterior intrării în vigoare a eventualei noi legi.

De ce este important: Militarii și polițiștii pot folosi compensația lunară primită pentru chirie în scopul achitării ratelor pentru cumpărarea unei locuințe, potrivit unui proiect de lege promulgat în 2018 de președintele Iohannis.

Noua facilitate a fost propusă recent de PNL și UDMR inițial doar pentru judecători, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţii asistenţi, însă senatorii au decis să propună și ca personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și parchetelor de pe lângă acestea, care îndeplinește condițiile de acordare a compensației lunare pentru chirie, să o poată folosi pentru plata ratelor bancare pe o perioadă ce nu poate depăși durata de derulare a creditului respectiv.

Guvernul a transmis Parlamentul că este de acord inclusiv cu acest amendament, dar cu condiția completării proiectului cu un text tranzitoriu din care să rezulte expres că acesta nu se aplică contractelor de vânzare – cumpărare încheiate anterior intrării noii legi în vigoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax