Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Facilităţi de la Guvern pentru investitorii individuali care încep o afacere: împrumuturi fără dobândă şi scutiri fiscale pe trei ani

Publicat

BUn proiect de lege aprobat marți de Guvern prevede facilități pentru investitorii individuali ai societăţilor cu răspundere limitată (SRL) care vor să cesioneze părţile sociale pentru a înfiinţa noi întreprinderi. Aceștia pot primit împrumuturi fără dobândă şi scutiri fiscale la dividende pentru trei ani.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu a precizat că acest tip de investitori sunt cunoscuţi, în literatura de specialitate, sub denumirea de „business angels”.

„Proiectul de lege are ca scop stimularea fiscală a investitorilor individuali în vederea realizării de investiţii în întreprinderi nou-înfiinţate din categoria societăţilor cu răspundere limitată (SRL) prin acordarea de facilităţi fiscale pentru investitorii «business angels», în scopul de a fi încurajaţi de a sprijini financiar şi managerial start-up-urile care le suscită interesul de afaceri”, a anunţat ministrul.

Potrivit acestuia, finanţarea se realizează în doi paşi: se cesionează părţile sociale printr-un SRL, după care se acordă împrumutul fără dobândă. Investitorul individual are scutiri pentru venituri sub formă de dividende pe o perioadă de trei ani, dar nu mai mult decât echivalentul sumei pe care el a acordat-o drept împrumut, şi scutire de impozit pentru diferenţa pozitivă dintre preţul de vânzare şi preţul de cumpărare, rezultată din transferul dreptului de proprietate asupra părţilor sociale obţinute de cesionar.

sursa: zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax