Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Facilități fiscale pentru localurile din Alba Iulia cu activitatea suspendată în perioada stării de urgență

Publicat

Primăria Alba Iulia suspendă obligația de plată a chiriei și redevenței pentru persoanele fizice și persoanele juridice a căror activitate este suspendată în baza Ordonanței Militare nr. 1/2020. Mai exact, facilitatea este, în principal, pentru localuri – restaurante și cafenele.

Proiectul de hotărâre ce intră la aprobat în ședința Consiliului Local Alba Iulia din 30 aprilie prevede suspendarea obligației de plată a chiriilor și redevențelor aferente contractelor de închiriere, concesiune, asociere pentru bunurile proprietate publică sau privată a municipiului Alba Iulia, pe toată durata stării de urgență instituită, dar nu mai mult de 90 de zile (se calculează pentru fracție din fiecare lună), facilitate acordată, la cerere, persoanelor fizice sau juridice titulare ale unor contracte de închiriere, concesiune, asociere bunuri de proprietate publică/privată a căror activitate este suspendată sau restrânsă potrivit art. 1 și art. 2 din Ordonanța Militară 1/2020.

Potențialii beneficiari au obligația să dovedească faptul că activitatea pe care o desfășoară face parte din cele suspendate sau restrânse. Chiria și/sau redevența vor fi plătite după încetarea suspendării/restrângerii activității, până cel târziu în ultima zi lucrătoare a anului 2020, fără dobânzi sau penalități.

Potrivit OM 1/2020:

Art.1  ”Se suspendă activitatea de servire și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației”.

(2) Este permisă organizarea, de către entitățile prevăzute la alin. (1), a activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in“, „room-service“ sau livrare la client”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax