Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Facilități fiscale pentru nomazii digitali. Care sunt modificările din Codul Fiscal. Legea a fost promulgată

Publicat

A fost promulgată legea ce prevede scutiri de impozit pe venit, de contribuţii de asigurări sociale şi contribuţii de sănătate pentru nomazii digitali care îndeplinesc condiţia de a fi prezenţi pe teritoriul României pentru o perioadă de până în 183 de zile într-un interval de 12 luni consecutive.

Actul normativ modifică Codul fiscal, stabilind regimul fiscal aplicabil nomazilor digitali.

Potrivit legii, vor fi exceptaţi de la calitatea de contribuabili/plătitori de venit la sistemul public de pensii şi la sistemul de asigurări sociale de sănătate „nomazii digitali prezenţi pe teritoriul României pentru o perioadă sau mai multe perioade care nu depăşesc 183 de zile pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, care se încheie în anul calendaristic vizat”.

De asemenea, nu vor fi impozabile în România veniturile din salarii sau asimilate salariilor obţinute de persoana fizică cu statut de nomad digital din activitatea desfăşurată prin utilizarea tehnologiei informaţiei şi comunicaţii, la distanţă, şi pe care o prestează ca angajat sau ca proprietar al unei companii înregistrată în afara României, „în condiţiile în care persoana fizică este prezentă pe teritoriul României pentru o perioadă sau mai multe perioade care nu depăşesc 183 de zile pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, care se încheie în anul calendaristic vizat”.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax