Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Facilități fiscale pentru părinții aflați în concediu de creștere a copilului. Crește pragul de impozitare și unele indemnizații

Publicat

Guvernul a adoptat normele metodologice de aplicare a OUG nr. 164/2022 prin care se acordă noi beneficii pentru părinții de gemeni și multipleți.

Normele metodologice adoptate clarifică şi procedura în cazul cumulului de drepturi pentru copiii între 0-2 ani şi copiii de la 3 la 7 ani .

De asemenea, documentul mai stabilește și pragul de impozitare a veniturile ce pot fi obţinute de părinte în perioada concediului pentru creşterea copilului

Majorarea de indemnizației pentru sarcini multiple

Părinții de gemeni, tripleți sau copii născuți din sarcini multiple vor beneficia de o suplimentare de 50% la indemnizația lunară, începând cu al doilea copil. Aceasta vine ca urmare a adoptării normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 164/2022.

Clarificări la cumulul de drepturi pentru copiii între 0-7 ani

Normele metodologice aduc precizări cu privire la cumulul de drepturi pentru copiii cu vârste între 0-2 ani și 3-7 ani. Părinții care primesc deja indemnizație pentru un copil și au un altul născut în această perioadă vor beneficia de majorare și pentru cel de-al doilea.

Plafon majorat pentru părinții aflați în concediu pentru creșterea copilului

Guvernul a decis să ofere facilități fiscale pentru părinții în concediu pentru creșterea copilului. Astfel, veniturile ce pot fi impozitate în această perioadă vor avea un plafon majorat de la 6.500 de lei la 10.512 de lei.

Măsura are la bază alinierea la directivele UE Hotărârea adoptată vizează asigurarea conformității cu Directiva (UE) 2019/1158/19. Aceasta se referă la echilibrul dintre viața profesională și cea privată a părinților și îngrijitorilor.

De asemenea, potrivit Guvernului, s-a urmărit o repartizare echitabilă a responsabilităților de îngrijire a copilului între bărbați și femei și sporirea flexibilității în solicitarea concediilor pentru creșterea copilului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax