Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Facilităţi la înfiinţarea incubatoarelor de afaceri, aprobate de Guvern. Proiectul intră în dezbateri la Parlament

Publicat

afaceriCadrul juridic de înființare și funcționare a incubatoarelor de afaceri a fost aprobat în şedinţa de miercuri de către Guvern. Aceste organisme pot fi înfiinţate de primării, consiliul judeţean, universităţi, camere de comerţ şi persoane juridice publice şi private şi pot funcţiona 10 ani. Au scutire de la plata impozitelor pe teren şi clădiri şi de la taxe locale.

Proiectul de Lege aprobat de Guvern va fi dezbătut în procedură de urgenţă de către Parlament, transmit reprezentanţii Executivului, într-un comunicat.

Acesta creează cadrul juridic de înființare și funcționare a incubatoarelor de afaceri. Principalele reglementări vizează stabilirea principiilor care stau la baza funcționării incubatoarelor de afaceri, definirea incubatorului de afaceri ca o structură de sprijin organizată sub forma unui spațiu care constituie un mediu favorabil și sustenabil pentru IMM nou înființate, prin asigurarea unor facilități comune și a suportului managerial necesar şi modalitatea de acordare a statutului de incubator de afaceri.

Înființarea unui incubator de afaceri se poate face de către autoritatea publică a administrației publice locale, instituția de învățământ superior, institutele, centrele și stațiunile de cercetare-dezvoltare, camerele de comerț sau o persoană juridică de drept privat.

Valabilitatea titlului de incubator de afaceri se acordă pe o perioadă de 10 ani.

Facilitățile la care are dreptul fondatorul incubatorului de afaceri, prin intermediul schemelor de ajutor de stat, inițiate de autoritățile publice locale sunt: scutire de la plata impozitului pe terenuri şi clădiri, scutiri, cu acordul autorităților locale, de la plata oricăror taxe datorate bugetelor locale, alte facilități ce pot fi acordate, potrivit legii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax