Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Facilităţi pentru tinerii care nu se încadrează în Programul „Prima Casă”. Terenuri intravilan, subvenţii şi gratuităţi. Proiect în Parlament

Publicat

case1Tinerii cu venituri ce nu le permit încadrarea ca beneficiari ai programului “Prima Casă” ar putea primi alte facilităţi de la stat. Deputații vor dezbate un proiect de lege care prevede acordarea de terenuri intravilane în orașele cu mai puțin de 10.000 de locuitori sau în mediul rural. De asemenea, tinerii vor avea proiectul de construire gratuit, dar și accesul la racordarea și extinderea utilităților.

Ce vor putea primi tinerele familii de la stat, potrivit proiectului:

– subvenție de 35% pentru acoperirea unei părți din costul construcției (dar nu mai mare de 20.000 euro);

– extinderea rețelelor de utilități și racordarea noilor locuințe;

– proiecte de construire acordate gratuit: arhitectonice, de rezistență și de instalații, dintr-un set de 20 de proiecte tip, din care beneficiarii pot alege.

Terenul nu poate fi închiriat, vândut sau concesionat, iar construcția trebuie finalizată în cel mult 2 ani de la acordarea autorizației de construire.
Beneficiarii programului vor fi tinerii cu venituri reduse, inclusiv cei de 18 ani proveniți din casele de copii, tinerii cu dizabilități sau invaliditate/handicap, tinerii evacuați din case în urma unor calamități sau foști chiriași din locuințe restituite proprietarilor.

De asemenea, programul se adresează tinerilor care vor să se stabilească în orașele mici sau în mediul rural, care își construiesc prima dată o locuință din fonduri proprii, sau cei care vor să lucreze într-un domeniu necesar comunității respective:

– persoanele tinere calificate din agricultură, învățământ, sănătate, administrație publică și culte, care își stabilesc domiciliul în mediul rural;

– familiile tinere, în care cel puțin un membru este angajat al unei instituții bugetare din domeniul educației, medicine, asistenței sociale din localitate.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice va suporta cheltuielile de implementare a programului.

Proiectul se află în dezbateri la Camera Deputaţilor, iar forul decisional este Senatul.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax