Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Facturi Hidroelectrica 2023: Compania cumpără roboți care să preia procesul de facturare, din cauza numărului mare de clienți

Publicat

Producătorul de energie controlat de stat Hidroelectrica încearcă să găsească o soluție ”smart” la problema facturilor emise cu mare întârziere, către clienți. Va transfera această activitate către roboți. 

Compania a scos la licitație în SICAP un contract de 4 milioane lei pentru achiziția unei soluții tehnice de asigurare a sistemului de management al contractelor de furnizare și de facturare, prin realizarea suportului, asistenței tehnice, administrării și operării acestuia.

Această soluție, care include și roboți dedicați, se va ocupa și de sistemul de facturare a clienților, scrie Economedia.

Soluția care urmează a fi cumpărată trebuie să asigure suport tehnic, mentenanță corectivă și evolutivă, administrarea, operarea aplicației de management al contractelor de furnizare și facturare clienți casnici și non-casnici.

Pe lângă aceste operațiuni, care vor fi asigurate de forță de muncă umană, furnizorul trebuie să livreze și cinci roboți software, care să fie învățati să preia ei parte din procese.

Explicația Hidroelectrica: prețurile competitive pun presiune pe activitatea de facturare

„Activitatea de furnizare energie electrică devine una importantă pentru companie și datorită prețurilor competitive ofertate, se estimează că această tendință se va păstra și în anul 2023, fapt ce va pune presiune atât pe sistemele informatice care deservesc departamentul de furnizare, cât și pe resursele umane care operează aceste sisteme informatice.

Deși Hidroelectrica își dorește să scaleze numărul de resurse umane prin angajări, se demonstrează totuși că atragerea de noi specialiști în departamentul de furnizare nu poate ține pasul cu creșterea numărului de clienți pe de o parte, respectiv cu creșterea complexității spețelor de business pe de altă parte, toate acestea într-un context in continuă schimbare din partea reglementatorului pieței de energie, ANRE”.

De ce întârzie facturile de la Hidroelectrica
Multiplele schimbări în modul de calcul al subvențiilor și ajutoarelor acordate de guvern consumatorilor de energie electrică, împreună cu valul imens de abonați care au ales să migreze către Hidroelectrica de la alți furnizori de electricitate atrași de prețul cel mai bun de pe piață, a pus compania de stat în postura de a nu face față la această avalanșă de abonați noi și de schimbări pe care trebuia să le facă în softul de facturare.

După multe luni de întârziere, facturile clienților Hidroelectrica au început să ajungă la clienți, la începutul lunii martie.

Întârzierea începea să devină îngrijorătoare pentru consumatori care se gândeau cu groază ca vor primi deodată facturi pentru mai multe luni cumulate, lucru care cu siguranță va destabiliza bugetele multor familii și firme mici.

Cum se poate plăti factura la Hidroelectrica

În Aplicația ONLINE a băncii, prin intermediul unui ȘABLON, în care trebuie sa completați datele de identificare a plății, menționate în factură

2. La Automatele de plată, așa cum sunt detaliate mai jos

3. Prin scanarea Codului de Bare, la partenerii care au această facilitate

4. Prin DIRECT DEBIT

Mandatul de Direct Debit – Se pot încheia, fie prin aplicația ONLINE a băncii respective, fie în baza completării și depunerii Mandatului de Direct Debit la banca al cărui client sunteți si este intrabancar.

CODUL de CLIENT, de forma 9900000001 – începe cu 99 și are 10 cifre – este elementul de identificare, pe care trebuie să îl treceți în Mandatul de Direct Debit.

Oricine, chiar dacă este sau nu este clientul nostru, pe IBAN-ul său, poate încheia Mandat de Direct Debit:

  • pentru oricine este client Hidroelectrica
  • pentru câți clienți dorește

Un client al Hidroelectrica poate avea un singur Mandat de Direct Debit.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mircea

    joi, 11.05.2023 at 12:20

    Super, prin 2040 sigur o fi gata !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax