Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Facultatea de Teologie Alba Iulia organizează o nouă ediție a Simpozionului Internațional de Știință, Teologie și Artă

Publicat

În perioada 9-10 mai 2022, va avea loc la Alba Iulia cea de-a XXI-a ediție a Simpozionului Internațional de Știință, Teologie și Artă (ISSTA). Evenimentul se va desfășura în mediul online, pe platforma „Zoom” și va fi transmis pe pagina de Facebook a Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Evenimentul, desfășurat sub genericul „Chipul, Numele și Slava. Frumusețea făptuitoare a rugăciunii și „esteticul” isihast al îndumnezeirii”, se înscrie în tematica anului 2022, declarat de Patriarhia Română ca „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”.

Lucrările vor fi prezentate în cadrul celor patru paneluri tematice:

  • Isihasmul – istorie și actualitate;
  • Frumusețea isihastă ca paradigmă a „esteticului” divin;
  • Lumina ca dogmă și experiență spirituală;
  • Imnul și arta tradiției niptice, în care invitații vor fi distribuiți potrivit preocupărilor și ariilor de cercetare științifică.

La fel ca și în edițiile precedente, Simpozionul organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă va reuni nume importante din țară și din străinătate, atât din cadrul cercetării teologice, cât și din domeniul altor discipline socio-umane.

Printre acestea se află: ÎPS Irineu Pop, Arhiepiscop al Alba Iuliei; PS Lucian Mic, Episcopul Caransebeșului,  PS Nestor Dinculeană, Episcopul Devei și Hunedoarei, PS Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, PS Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Ioan Chirilă (Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România),  Mihai Himcinschi (Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, România),  Amiel Drimbe (Institutul Teologic Baptist din București, România și Seminarul Teologic Baptist Midwestern, Kansas City, Missouri, SUA), precum și mai multe personalități și specialiști din străinătate.

Academicianul Sebastian P. Brock, invitatul special al evenimentului

Invitatul special al celei de-a XXI-a ediții a Simpozionului Internațional de Știință, Teologie și Artă (ISSTA) este academicianul Sebastian P. Brock, savant britanic, profesor universitar la Facultatea de Studii Orientale, Universitatea din Oxford.

Este considerat unul dintre cei mai importanți specialiști în domeniul studiului limbii siriace și al literaturii siriace clasice, iar cercetările sale includ, de asemenea, diverse aspecte ale istoriei culturale a creștinismului siriac.

Prof. Brock este un cercetător proeminent și în domeniul mai larg al studiilor aramaice.

Programul evenimentului și alte detalii sunt disponibile direct pe site-ul evenimentului.

sursa foto: site ISSTA

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate