Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Facultatea de Teologie Ortodoxă nu se afiliază Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca

Publicat

Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia nu se afiliază Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Aceasta este decizia Senatului Universităţii, reunit marţi într-o şedinţă extraordinară. Mutarea facultăţii ar fi fost o opţiune în perioada în care Arhiepiscopia de Alba Iulia funcţiona sub tutela Mitropoliei Clujului, din considerentul că în fiecare mitropolie poate exista o singură facultate de teologie. Odată cu mutarea Arhiepiscopiei de Alba Iulia sub egida Mitropoliei Ardealului, această acţiune iese din discuţie.

Senatul Universităţii s-a întrunit în şedinţă extraordinară pentru a formula un răspuns la adresa venită de la Minister cu privire la situaţia Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

În noiembrie 2011, reprezentanţii Facultăţii de Teologie din Alba Iulia şi-au exprimat intenţia de a se muta sub tutela Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. În acest sens, s-au făcut demersuri către minister pentru aprobarea acestei intenţii, însă, după ce Arhiepiscopia Alba Iulia a intrat sub egida Mitropoliei Ardealului, varianta mutării Facultăţii de Teologie la Cluj nu mai era valabilă.

Răspunsul formulat de Senatul Universităţii, întrunit, marţi, 13 martie, a fost negativ, din cei 18 membri cu drept de vot prezenţi, 17 au votat împotrivă, iar reprezentantul Facultăţii de Teologie s-a abţinut.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax