Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Facultățile ar putea primi bani de la minister în funcție de numărul de absolvenți care își găsesc un loc de muncă

Publicat

Oficialii din învățământ se gândesc ca pe viitor să finanțeze universitățile în funcție de câți absolvenți își vor găsi locuri de muncă. Schimbarea vine după ce mii de locuri au rămas libere după prima sesiune de admitere la facultate.

La Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, anul acesta s-au înscris un total de 1.360 de candidați, din care 944 pentru licență și 416 la masterat. Ministerul Educației a alocat universității albaiuliene un total de 560 de locuri subvenționate pentru licență și 180 de locuri pentru masterat.

În total, UAB a pus la dispoziție anul acesta un număr de 1.559 de locuri pentru licență și 818 pentru masterat.

Cei mai puțin studenți au fost înregistraţi la specializarea Muzeologie și Administrarea afacerilor în limba engleză, cu câte un candidat fiecare.

Mare parte din cei înscriși la Universitatea „1 Decembrie 1918” au optat pentru contabilitate și informatică de gestiune, unde, la buget, au fost admiși 38 de viitori studenți, ocupând toate locurile disponibile, la taxă 17 (din cele 46 locuri vacante) și 18 la ID (din cele 75 oferite). La administrarea afacerilor au fost admiși 30 de elevi la buget (din tot atâtea locuri disponibile), cu ultima medie de 6,88, 9 la taxă (42 oferite) și 21 la ID (totalul locurilor vacante este de 50).

AICI puteţi consulta situaţia studenţilor admişi la UAB.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax