Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Falimentul Euroins: Fondul de Garantare a început plățile către creditori. Situația cererilor depuse

Publicat

impozite bani taxe

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a anunțat că începe plățile pentru creditorii de asigurări Euroins. A fost aprobată o primă tranșă de cereri de plată.

Conform prevederilor legale, în 17 mai s-a împlinit termenul legal de 60 de zile, de la data publicării în Monitorul Oficial a deciziei de ridicare a autorizației de funcționare, în cazul Societății Euroins Asigurare-Reasigurare SA.

Prin urmare, FGA poate proceda la plata creanțelor de asigurări cuvenite creditorilor de asigurări ai acestui asigurător, a anunțat instituția.

FGA a aprobat o primă tranșă de 1004 cereri de plată – Restituiri primă-Anexa 9, pentru creditorii de asigurări ai Euroins SA.

Plățile efective sunt efectuate în cursul zilei de joi, 18 mai.

Primele plăți însumează 658.562 lei

Achitarea creanțelor de asigurări va continua pe măsură ce FGA va analiza și aviza la plată cererile creditorilor de asigurări ai Euroins SA, înregistrate la Fond, în paralel cu activitatea de avizare/plată a cererilor de plată înregistrate pentru alți asigurători în faliment.

Fondul a procedat, conform legislației, la preluarea evidențelor complete ale dosarelor de daună precum și a evidențelor tehnico-operative și contabile de la asigurător, pentru a putea analiza cererile de plată înregistrate la Fond.

Procesul a fost unul de îndelungat, având în vedere dimensiunea companiei și a bazelor de date deținute de aceasta, precizează FGA, într-un comunicat.

Procedura și formulare

Pentru primirea despăgubirilor cuvenite, care solicită deschiderea dosarelor de daună la FGA etrebuie să depună, ulterior deschiderii dosarului de daună, o cerere de plată – Anexa 10.

FGA înregistrează cererile în ordinea primirii lor și le alocă, pentru deschiderea dosarelor de daună sau analiză, în aceeași ordine.

Cereri deschidere dosar daună(Anexa 7): Formular Daune – www.fgaromania.ro

Cereri pentru acordarea restituirii de primă( Anexa 9): Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă – www.fgaromania.ro

Cereri de plată pentru acordarea despăgubirilor/indemnizațiilor: Cerere de plată privind acordarea despăgubirilor/ indemnizațiilor – www.fgaromania.ro

Etapele soluționării cererilor de plată sunt:

  • evaluare/atașare cerere de plată la dosar
  • analiză
  • înaintat spre aviz Comisiei speciale
  • aprobat/respins în Comisia specială
  • plată
  • transmitere decizie motivată, în cazul cererilor de plată aprobate partial/respinse.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. w

    joi, 18.05.2023 at 11:59

    va inecati toti in hartii , trepadusilor. cereti o gramada de hartii . pai daca omul are polita , pe care a platit-o dupa ce dracu cereti o gramada de hartii. incompetenta guvernului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax