Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Falsurile poliţistului Căpâlnaş: Şofer fără permis, preot fără studii. A fost exmatriculat de la Teologie

Publicat

Poliţistul de la Direcţia Rutieră a IGPR, cercetat pentru că avea permis de conducere fals, a fost şoferul lui ÎPS Andrei Andreicuţ timp de 13 ani. Augustin Căpâlnaş a fost şi preot, chiar dacă a fost exmatriculat de la facultatea de teologie. Potrivit presei clujene, acesta ar fi fost timp de mai mulţi ani preot în comuna Bogata (Cluj) şi apoi arhidiacon la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia.

“Era un băiat tare bun şi atent. Îl cunosc de mult timp şi nu mi-am închipuit acest lucru că circula cu un permis fals. El conducea bine şi nu a avut niciodată un accident. atunci era un om de caracter şi nu mi-aş fi închipuit să facă aşa ceva”, a declarat Mitropolitul Andrei, pentru stiridecluj.ro.

De asemenea, acesta a mai precizat pentru aceeaşi sursă că Augustin Căpâlnaş “a fost o perioadă preot şi apoi a plecat la Poliţie”.

Însă decanul Facultăţii de Teologie din Cluj, Vasile Stanciu, a declarat pentru Antena3 că bărbatul a fost exmatriculat: „A fost studentul şcolii în anul 1993 şi după un an de zile a fost exmatriculat. Nu ştim exact motivul. Cel puţin eu nu cunosc motivul pentru care a fost exmatriculat”.

În plus, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului Maramureşului şi Sălajului, Bogdan Ivanov susţine că studiile superioare sunt necesare pentru a fi primit în cler: Până nu demult era şi colaboratorul direct al episcopului”, a spus acesta.

Teoretic, Căpâlnaş ar fi avut dreptul să fie preot, cu atestat teologic, ce se obţine după absolvirea seminarului teologic.
Până se clarifică situaţia lui Căpâlnaş înainte de a se face poliţist, cert este că acum acesta este cercetat de Parchetul General după ce a fost prins de colegi că avea permis fals de conducere şi că nu a obţinut vreodată acest act legal. A condus în această perioadă, pe lângă maşina ÎPS Andrei, şi cea care a deschis coloana oficială a preşedintelui Traian Băsescu, într-o vizită a acestuia în Alba.

Citeşte şi Poliţist rutier, fost purtător de cuvânt la IPJ Alba, cercetat pentru permis fals. Augustin Căpâlnaş este ofiţer pentru educaţie rutieră

surse: antena3, adevarul si stiri de cluj

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Popica popicaru

    joi, 03.04.2014 at 21:44

    Pai daca nu are studii superioare cum l-au incadrat astia in militie pe functie de ofiter??? Inteleg ca permisul nu i l-a cerut nimeni nici macar din curiozitate, poate nu trebuia la dosarul de cadre, dar actele de studii clar trebuiau depuse in original!!! Ca nu se poate ofiter fara studii superioare, sau… se poate??? ALOO I.G.P.-UL ia vedeti un picut la dosaru de cadre ca poate mai gasiti si pe acolo vreo DIPLOMA FALSA DE LICENTA!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate