Connect with us
Publicitate

CUGIR

Familia unui bătrân din Alba, bolnav de Covid, acuză că i-au fost pierdute medicamentele în timpul transportului între spitale

Publicat

Familia unui bărbat din Alba, bolnav de COVID, acuză că, în timpul transferului între două spitale din județ, pastilele pentru tratamentul său de Parkinson ar fi dispărut. 

În replică, directorii unităților medicale susțin că bărbatul a plecat de la un spital cu o plasă în care se aflau pastilele, și că tot cu o plasă ar fi ajuns la cel de-al doilea spital. 

Bărbatul în vârstă de 85 de ani a fost transferat luni, 12 aprilie, de la Spitalul de Urgență din Alba Iulia la Spitalul Orășenesc din Cugir, fiind confirmat cu COVID.

Momentan, bărbatul este inconștient, iar familia acestuia susține că starea gravă a acestuia este și din cauza întreruperii tratamentului pentru Parkinson.

Problemele au fost relatate telefonic reporterului alba24.ro, de către nepoata bărbatului. 

Potrivit acesteia, bărbatul a fost internat duminică (11 aprilie) la spitalul din Câmpeni, unde i s-au făcut două teste rapide pentru COVID, teste care au ieșit negative. Acesta ar fi plecat de acasă cu hainele de pe el și cu o plasă cu medicamentația pentru Parkinson, susține nepoata bărbatului.

Însă, din cauza stării de sănătate care se agrava, s-a decis transferul la Spitalul de Urgență din Alba Iulia. Pacientul a ajuns la această unitate medicală în jurul orei 18.00.

Bărbatul a fost trecut în izolare, pentru un nou test COVID, conform procedurii. Rezultatul pentru COVID a fost pozitiv la testarea din Alba Iulia și din acest motiv bărbatul a fost transferat la Cugir, a precizat nepoata bărbatului.

Nepoata susține că pastilele bărbatului ar fi fost pierdute în timpul transferului dintre cele două unități medicale (Alba Iulia și Cugir – n.r.).

Poziția managerului Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia

Managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Diana Mârza, a declarat pentru alba24.ro că bărbatul a ajuns de la Câmpeni, la izolare la spitalul din Alba Iulia, cu o plasă mov în care se aflau și pastilele.

Când a fost transferat la Cugir, acesta a plecat cu tot cu plasa mov în care se aflau inclusiv și pastilele pentru Parkinson.

Ce spune directorul spitalului orășenesc din Cugir

Contactat de alba24.ro, directorul unității medicale, Florin Arion, a făcut o serie de precizări:

Acesta a declarat că, după ce reporterul a sunat la secretariatul spitalului pentru a afla mai multe informații despre pacient și dacă a ajuns la Cugir cu sau fără pastile, acesta le-a spus asistentelor să caute în bagajul bătrânului.

A mai declarat că, la momentul internării la Cugir, medicii și asistenții nu au putut comunica cu bătrânul, pentru a afla unde sunt pastilele și că nu au căutat în plasa cu care bărbatul a ajuns de la Alba Iulia.

După ce reporterii alba24.ro au început să pună întrebări, asistentele au căutat și au găsit pastilele bărbatului.

Însă, din cauza stării de sănătate în care se află, tratamentul pentru Parkinson nu poate fi administrat și, potrivit directorului Florin Arion, se caută o soluție pentru un tratament alternativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax