Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Familie cu copil, rămasă cu mașina în zăpadă la -22 de grade în Munții Șureanu. Au oferit date greșite la 112, derutați de WAZE

Publicat

Salvamontiștii din Alba au fost solicitați să intervină vineri seară, în jurul orei 22,30, ca forță de sprijin pentru jandarmii montani de la Șureanu. Un autoturism în care era o familie de 3 persoane a rămas înzăpezit.

”Problema a fost ca în mașina erau trei persoane: tata, mama și copilul, iar afară erau -22° Celsius. Se aflau în zonă fără semnal.

Căutând să intre în raza unui releu de telefonie mobilă și ţinând telefonul afară în frig, bărbatului i s-a redus mult acumulatorul telefonului. A sunat la 112, şi a indicat faptul că a trecut de barajul Oaşa, pe lângă mănăstirea Oaşa, vede o cabană închisă, cu două etaje și cu antena parabolica și mai are 5 km până în Luncile Prigoanei” au transmis salvamontiștii.

Omul s-a bazat pe aplicația Waze, mai spun reprezentanții Salvamont.

Imediat după ce a reușit să facă apelul, omului i-a murit telefonul. Familia a fost căutată fără succes timp de aproape 2 ore în locul în care a precizat că se află.

La un moment dat, bărbatul a reușit să sune din nou de pe telefonul soţiei şi a reușit să trimită un share-location. Salvamontiștii au constatat că era foarte departe de zona pe care o precizase inițial

”Trecuse de Luncile Prigoanei, prin, și de Poarta Raiului si o luase pe drumul închis, înzăpezit, care coboară spre Cugir. Asta chiar dacă observase ca nu erau urme de trecere a masinilor, drumul nu era curățat de zăpadă, totul se termina acolo. Noaptea, iarna la -22° Celsius, prin zăpadă, dezorientat. Dar dacă aşa zice Waze-ul…” au mai transmis reprezentanții Salvamont.

Salvamontistii împreună cu jandarmii montani s-au deplasat cu snowmobilele și au folosit lopețile de avalanșă pentru a deszăpezi autoturismul. Până la urmă au reușit sa îl întoarcă ca să poată urca înapoi la drumul practicabil.

   Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax