Connect with us
Publicitate

POLITICA

Fără alianţe. PNŢCD Alba va participa la alegerile locale din 2012 cu propriii candidaţi

Publicat

PNŢCD Alba va participa la viitoarele alegeri locale cu propriii candidaţi. Liderii formaţiunii politice din Alba Iulia au ţinut să precizeze acest lucru, în cadrul unei conferinţe de presă, specificând totodată că vor avea o listă inclusiv cu candidaţi pentru Consiliul Local.

Prim-vicepreşedintele PNŢCD Alba, Stelian Bordea şi vicepreşedintele Mircea Trifu au declarat, joi, că partidul politic pe care îl reprezintă este interesat de administraţia locală, dorind schimbări esenţiale în acest sens. „De obicei ies în evidenţă primarul şi viceprimarii, iar în ceea ce îi priveşte pe consilierii locali este o mare linişte. Dorim să schimbăm acest lucru, deoarece există o foarte mare opacitate. PDL-ul face şi desface, fără ca ceilalţi să poată decide, iar cetăţenii nu pot influenţa nicicum acest lucru. Asta trebuie să se schimbe”, a precizat Stelian Bordea.

Prim-vicepreşedintele PNŢCD Alba a dat asigurări că partidul pe care îl reprezintă va promova transparenţa şi nu vor mai exista „turişti în administraţia locală”. „Nu vom duce o luptă anti-cineva, ci vom scoate în faţă oameni de valoare care merită să fie promovaţi în funcţii de conducere, oameni tineri”, a mai spus Bordea.

Până la momentul de faţă PNŢCD Alba nu a pus pe hârtie numele celor care vor fi promovaţi la alegerile locale din 2012.

Protocol de depolitizare

Liderii PNŢCD Alba cer depolitizarea sistemului de administraţie locală şi caută soluţii în acest sens. Mircea Trifu a dezvăluit faptul că în interiorul partidului se lucrează la un proiect care să îi aducă faţă în faţă pe toţi liderii poliţici locali. Ţărăniştii creştini-democraţi vor să îi cheme la un protocol de depolitizare a administraţiei locale pe toţi adversarii politici. „Vom invita formaţiunile politice la o masă rotundă, unde vom căuta soluţii împreună. Trebuie să accepte să promoveze valorile, şi nu pe criterii politice, ca de fiecare dată când se schimbă partidul să se schimbe şi conducerea la diverse instituţii. Este nefiresc ce se întâmplă”, a completat Trifu.

Liderii PNŢCD Alba au dat asigurări că, dacă strategia va funcţiona, iar formaţiunile politice vor răspunde afirmativ apelului, se va căuta şi o formă juridică pentru ca totul să fucţioneze legal şi firesc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ion craiova

    sâmbătă, 05.03.2011 at 18:04

    expiratilor lasati noii lideri sa iasa in fata faceti pasul inapoi ca ingropati partidul de tot

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax