Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Fără cabluri la vedere în cartierul Cetate din Alba Iulia. Investiţia costă administraţia locală peste 700.000 de lei

Publicat

Montarea subterană a echipamentelor tehnice din sistemele de telecomunicaţii şi energie electrică vor costa administraţia locală peste 700.000 de lei. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Alba Iulia, în municipiul nostru a început deja relocarea acestor echipamente, iar canalul tehnic se va realiza pe o lungime de aproximativ 5 kilometri, în zona din interiorul Cetăţii Alba Carolina.

Aceste lucrări vor viza majoritatea străzilor din Cetate, printre care Castanilor, Andrei Şaguna, Sterca Şuluţiu, Muzeului şi Miron Cristea. Realizarea acestui canal tehnic presupune costuri de 716.000 de lei ce vor fi suportate din bugetul Primăriei Alba Iulia. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mihai Coşer, ne-a explicat că ulterior se va încerca încheierea unor convenţii cu furnizorii de servicii care se vor folosi de acest canal, pentru recuperarea unei părţi din aceste costuri.

Dacă îngroparea cablurilor de telecomunicaţii va fi suportată de Primăria Alba Iulia, montarea subterană a echipamentelor de energie electrică se va realiza exclusiv din banii „Electrica” SA.

Deocamdată, introducerea în subteran a echipamentelor tehnice în municipiul nostru nu se va realiza decât pe străzile din cartierul Cetate, deoarece pentru realizarea acestor lucrări şi în restul oraşului este nevoie să fie convocaţi la discuţii toţi beneficiarii.

Reamintim că, în luna mai a acestui an, Guvernul a aprobat un proiect prin care este interzisă montarea supraterană a echipamentelor tehnice care fac parte din sistemele de telecomunicaţii, alimentare cu apă, energie electrică, termoficare, transport în comun şi automate pentru semnalizare rutieră. „Lucrările de construcţii pentru extinderea reţelelor edilitare în zona drumurilor publice situate în intravilanul localităţilor se execută în varianta de amplasare subterană. (…) Montarea echipamentelor se va executa în varianta de amplasare subterană ori, după caz, în incinte sau în nişele construcţiilor, cu acordul prealabil al proprietarilor incintelor, construcţiilor. Reţelele edilitare amplasate în subteran vor fi semnalizate prin markeri distinctivi”, se precizează într-un comunicat emis de Ministerul Dezvoltării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Harabagiu Ioan

    miercuri, 27.07.2011 at 18:28

    Din nou iasă în evidenţă ,,nepăsarea” sau mai bine zis incompetenţa celor de la sistematizare şi investiţii din cadrul primăriei. Se ştia de mult că dirijorii noştrii europeni au trasat sarcini precise în problema cablurilor, indiferent de ce natură. Primăria a trecut la amenajarea străzilor şi cartierelor, desigur investind banii contribuabilor….Acu alte investiţii şi…ca să faci rost de bani, suspendăm medicamente, asistenţa socială, cultura şi alte ,,nimicuri” umane. Bravos, halal democraţ….ie!

  2. cucu bau

    joi, 28.07.2011 at 13:14

    cum dracu pun cabluri subterane DUPA ce au pavat? De asta costa asa mult, pentru ca vor decoperta, vor sparge placa de beton si vor repava. Asta este klar facuta intentionat. Nu se mai satura de bani !

    • cititor

      joi, 28.07.2011 at 18:30

      ba desteptu lu’ peste !! CITESTE ca lumea stirea aici e vorba de cateva strazi care inca nu au fost pavate fiind vorba de cele din CETATEA MEDIEVALA nu din cartierul CETATE singura strada pavata 100% e M Viteazu !! o vezi pe lista ? ca eu nu da ce bine e sa bagi de vina ca asa e romanu’ mai cu mot . . . degeaba

  3. cucu bau

    joi, 28.07.2011 at 21:08

    @cititor. Sterca Sulutiu este pavata si la fel Muzeului, Castanilor. Asa ca, pestele meu drag, intoarce-te la meseria de baza. Iar strazile sint enumerate la categoria „dintre altele”. Ai priceput, destepu’ lu’ balena:) ?
    Te pup pe portofel, pina iti vin banii de la Corint

    • cititor

      vineri, 29.07.2011 at 11:58

      eu am scris pavata 100% cum dracu e pavata strada muzeului cand acum sapa acolo ??? nu stiam ca sunt atati tampiti in USL dar m-am inselat

  4. c.m.

    joi, 28.07.2011 at 23:17

    Titlul induce in eroare pt ca zice cartierul Cetate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax