Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fără măsuri suplimentare de relaxare de la 1 iulie, au decis autoritățile. Deschiderea restaurantelor mai așteaptă

Publicat

Grupul de Suport Tehnico-Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase s-a întâlnit luni, la Ministerul de Interne, pentru a analiza propunerile de noi măsuri de relaxare ce intră în vigoare de la 1 iulie.

Cele mai așteptate măsuri erau deschiderea restaurantelor și actualizarea „Listei verzi” de țări exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare.

UPDATE: A patra etapă de relaxare a unor măsuri, programată de la 1 iulie, va fi amânată, a declarat luni seară ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. „Astăzi (luni – n.r) a avut loc întâlnirea acestui grup (Grupul de suport tehnico-ştiinţific – n.r.). S-a evaluat tot ceea ce a însemnat cele două săptămâni. Au fost două săptămâni în care am avut o creştere a numărului de cazuri noi, două săptămâni în care au crescut cazurile în terapie intensivă, a crescut numărul de decese şi recomandările specialiştilor din Grupul tehnic sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le avem pentru 1 iulie, urmărind zilnic şi săptămâna care urmează evoluţia numărului de cazuri, evoluţia cazurilor de terapie intensivă, evoluţia deceselor, precum şi respectarea normelor de precauţie, reguli de igienă, distanţarea fizică. (…) Suntem într-un moment în care gestionăm un număr de cazuri crescut şi s-a decis, la nivelul grupului tehnic, să amânăm cea de-a patra măsură de relaxare”, a spus Nelu Tătaru, luni, la Digi 24, potrivit Agerpres.

La ședința grupului tehnic a participat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, directorul Institutului Naţional pentru Sănătate Publică, Adriana Pistol și președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila. Toți aceștia au fost de acord că măsurile de relaxare trebuie să mai aștepte, în contextul creșterii numărului de cazuri și de internări la ATI.

Premierul Ludovic Orban a fost însă cel care a declarat luni că următoarea etapă de relaxare, care ar fi urmat să includă și posibila deschidere a restaurantelor, va fi amânată din cauza evoluției pandemiei de coronavirus. O ședință CNSU, condusă de premierul Ludovic Orban este programată în această seară.

„Evoluția în ultimele 10 zile e o evoluție care ne face să fim foarte precauți în măsuri ulterioare de relaxare. Planul de relaxare pe care l-am pus la punct este un plan de relaxare în etape, din 15 în 15 zile și e necesară o evaluare pentru a vedea cum s-au desfășurat lucrurile”, a declarat premierul.

Ludovic Orban a anunțat că miercuri va avea loc o ședință în care a convocat toate structurile din Guvern, pentru a analiza planul de măsuri și pentru a le da dispoziție să amplifice controalele.

„Miercuri voi convoca toți miniștrii și toate instituțiile care au atribuții de control de la MAI până la MS, ANPC, ANSVSA pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. (…) Le voi da un semnal de mobilizare la maxim pentru că este în interesul cetățenilor. (…) Prezență pe teren și mobilizare maximă a tuturor instituțiilor cu atribuți de control pentru a-i îndemna pe cetățeni să respecte regulile”, a declarat Orban.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax