Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fără săli de jocuri de noroc la parterul blocurilor. Proiectul intră în dezbatere la Parlament

Publicat

sala jocuri de noroc

Sălile de jocuri de noroc nu vor mai putea funcționa în anumite spații, dacă un proiect de lege în acest sens va fi aprobat la Parlament. Propunerea a fost inițiată la Senat.

Potrivit inițiativei, astfel de locații nu vor mai putea fi autorizate la mai puțin de 200 de metri față de unități de învățământ, campusuri, spații destinate educației sau blocurilor de locuințe.

Inițiatorii susțin că apropierea sălilor cu jocuri de noroc de blocurile cu locuințe duce la aceleași riscuri de contaminare și dependență a minorilor pentru acest viciu. Mai concret, degeaba sunt interzise sălile din incinta campusurilor sau unităților de învățământ, dacă ele sunt deschise la parterul condominiilor sau spațiilor cu destinația de locuințe, scrie legestart.ro.

În prezent, sunt mii de săli de jocuri de noroc deschise la parterul blocurilor. Asta ar însemna ca zeci de firme care dețin astfel de spații să își caute alte locații de închiriat.

În prezent, OUG nr. 77/2009 privind organizarea jocurilor de noroc prevede că pentru obţinerea autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc, operatorii economici trebuie să facă dovada că “spaţiul propus nu este situat în incinta unui aşezământ de învăţământ, inclusiv campusurile aferente acestuia, unor aşezăminte de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase şi altele asemenea sau în perimetrul delimitat destinat acestora.”

Propunerea legislativă reglementează în plus spaţii de protecţie suplimentare pentru copii şi tineri, de cel puțin 200 metri distanță față de spațiul cu activitate de jocuri de noroc.

Iniţiativa prevede o normă tranzitorie, conform căreia operatorii economici care deţin autorizaţie de exploatare a jocurilor de noroc valabilă la data intrării în vigoare a prezentei legi îşi continuă activitatea până la data expirării autorizaţiei.

sursă: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax