Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fără vize în SUA: Ciolacu spune că România se află sub procentul de respingere de 3%. Guvernul ar fi plătit vize pentru bugetari

Publicat

Fără vize în SUA: România va fi admisă în programul Visa Waiver. Premierul Marcel Ciolacu spune că acest lucru ar putea fi anunțat oficial în jurul datei de 15 octombrie.

El a adăugat că România se află în prezent sub procentul de 3% de respingere a cererilor cetățenilor români pentru vize în SUA, criteriu necesar pentru admiterea în programul Visa Waiver.

Și ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, anunțase eliminarea vizelor pentru SUA, în urmă cu două săptămâni.

„Suntem la câteva săptămâni distanță de a bifa și ultima cerință tehnică – rata de respingere – înainte de a considera acest proiect finalizat”, a scris atunci ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, pe contul său de Facebook.

Potrivit legii americane, pentru ca o țară să fie inclusă în programul american Visa Waiver, rata de respingere trebuie să fie sub 3%.

Fără vize în SUA: Statul Român a plătit vize pentru bugetari, pentru a scădea procentul de respingere

Procesul de admitere a durat foarte mulți ani. România a făcut eforturi mari timp în ultima, pentru a ajunge la acest procent.

În acest sens, Guvernul României a plătit vize SUA pentru angajați din instituții de stat, scrie Europa Liberă.

Rata de refuz de acordare de vize americane pentru români a fost de 12,61% în anul fiscal 2022, iar pentru anul fiscal 2023 a scăzut la sub 8%.

Pentru 2024, autoritățile române au aplicat o altă metodă, mai precizează jurnaliști publicație.

Au plătit angajaților din sistemul de stat care au acceptat să ceară viză turistică de intrare în Statele Unite, inclusiv celor din sistemul de Apărare și ordine publică, contravaloarea taxei de viză.

Aceasta este de aproximativ 850 de lei. Asta chiar dacă oamenii nu aveau de gând să plece în SUA.

Pe lângă scăderea ratei de refuz, mai există și o serie de condiții tehnice pentru eliminarea vizelor, pe care România le-ar fi depășit în mare parte.

Ce este VISA Waiver

VISA Waiver Program (VWP) este un program al guvernului Statelor Unite care permite cetățenilor din anumite țări să călătorească în SUA pentru turism, afaceri sau tranzit pentru o perioadă de până la 90 de zile fără a fi necesară obținerea unei vize.

Acest program facilitează călătoriile internaționale și simplifică procedurile de intrare în SUA pentru cetățenii din țările participante.

Condiții pentru a beneficia de VISA Waiver:

Cetățenia – Programul este disponibil doar pentru cetățenii din țările care fac parte din VWP (în prezent, peste 40 de țări, majoritatea din Europa, Asia și America de Nord).

Scopul călătoriei – Călătoria trebuie să fie în scop turistic, de afaceri sau de tranzit și să dureze maximum 90 de zile.

Pașaport electronic – Călătorii trebuie să dețină un pașaport electronic cu date biometrice și cip încorporat, emis de o țară participantă la program.

Autorizația ESTA – Înainte de a călători, cetățenii din țările eligibile trebuie să obțină o autorizație de călătorie online, numită ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Aceasta trebuie aprobată înainte de plecare.

Beneficiile programului:

  • Simplificarea procesului de intrare în SUA pentru scurte vizite.
  • Nu este nevoie de o viză tradițională, ceea ce economisește timp și costuri.

Visa Waiver nu se aplică pentru cei care doresc să lucreze, să studieze sau să emigreze în SUA.

Foto: Ambasada SUA Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cometfire

    vineri, 27.09.2024 at 11:55

    AWESOME!!! Well done Romania!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate