Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Farmaciile Sensiblu și Belladonna dispar și sunt înlocuite treptat de alte două branduri. Care este motivul

Publicat

Brandul de farmacii Sensiblu dispare, unităţile fiind înlocuite rând pe rând de Dr. Max. La fel se întâmplă cu Belladonna, care vor fi înlocuite cu farmacii Beneva.

Este urmarea achizițiilor de către grupul Penta Investments și Pharma 1 Health Concept, în 2019, a celor două branduri.

Ambele lanțuri au farmacii și în județul Alba. Numele unora dintre ele a fost deja schimbat (operațiune care a început din 2020).

Dr. Max este deținut de grupul Penta Investments, unul controversat în Cehia, unde numele său a fost legat de un mega-scandal de corupție cu implicații în lumea politică și a serviciilor secrete.

De asemenea, Penta Investments Group este acţionarul majoritar al Fortuna Entertainment Group, operator ceh de pariuri sportive şi jocuri de noroc care deține o cotă semnificatică din piața internă.

În 2017 operatorul a preluat în România companiile Bet Active Concept, Bet Zone, Public Slots şi Slot Arena de la Fortbet Holdings.

Fortuna Entertainment Group este cea mai mare companie care acționează în domeniul pariurilor și jocurilor sportive din Europa Centrală și de Est, cu peste 6.200 de angajați.

Frupul Penta, controverse legate de nomenclatura comunistă și serviciile secrete din Cehia

Grupul de investiții Penta Investments a fost fondat în 1994 de către Marek Dospiva (din Cehia) și Jaroslav Haščák, Juraj Herko, Martin Kúšik și Jozef Oravkin (din Slovacia) și a fost considerat un exemplu legat de modul în care nomenclatura comunistă și din fosta Cehoslovacie a reușit să se ”adapteze” la economia de piață.

De altfel, ani întregi, Alojz Lorenc, fostul șef al Poliției secrete cehoslovace din vremea comunismului, a deținut o poziție importantă în companie, amplificând imaginea legăturilor cu trecutul comunist.

Numele Penta a fost mențiunt ca un tribut pentru cei cinci fondatori, potrivit G4Media.ro.

Imaginea Penta Group a fost atinsă și de așanumitul Scandal Gorilla, o afacere de corupție care a izbucnit în Slovacia în 2012, descrisă pe larg la acea dată de Euractiv.

Mai multe informații care descriau potențiale practici corupte între politicieni și companii au fost făcute publice, deși se pare că erau cunoscute în mediul politic și al jurnaliștilor cu câțiva ani înainte.

Dispare și lanțul Belladonna

Şi lanțul de farmacii Belladonna dispare de pe piața din România. Farmaciile Belladonna vor fi înlocuite cu farmacii Beneva.

Lanțul de farmacii Beneva a început să înlocuiască deja unităţile de sub umbrela Belladonna după ce în 2019 reţeaua de farmacii a fost cumpărată de Pharma 1 Health Concept.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax