Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Federaţia Română de Fotbal vrea să înființeze șase regiuni fotbalistice, guvernate de consilii regionale. Cine vor fi membrii

Publicat

Federaţia Română de Fotbal vrea să înființeze șase regiuni fotbalistice. Propunerea a fost dezbătută vineri, 15 martie, de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. Aceasta a fost inițiată de Administrația FRF.

Regiunile vor fi înființate pentru intervenţii specifice la nivelul fiecărei zone în parte.

Cele șase regiuni ar urma să fie stabilite în funcţie de criteriul economic, social, demografic, geografic şi operaţional din punct de vedere fotbalistic.

Federaţia Română de Fotbal vrea să înființeze șase regiuni fotbalistice

FRF precizează că principalul obiectiv al FRF este de a contribui la reducerea inegalităţilor regionale şi prevenirea apariţiei unor dezechilibre prin intervenţii în 6 direcţii de acţiune: performanţa sportivă, competiţii, educaţie, fotbal amator, finanţare şi infrastructură.

„Dezvoltarea dinamică a fotbalului românesc la nivel regional va avea un efect transformator care va contribui la creşterea competitivităţii cluburilor şi la consolidarea capacităţii de identificare, formare şi integrare a noi talente spre fotbalul de înaltă performanţă.

Ne propunem să demarăm un proces de inovare şi învăţare implementat în funcţie de specificităţile regionale.

Această iniţiativă este una complementară tuturor celorlalte proiecte implementate până acum. Suntem încrezători că, împreună cu toate părţile interesate, vom contribui la o schimbare semnificativă a fotbalului la nivel naţional. De data aceasta adăugând şi o perspectivă regională”, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele FRF.

Consilii regionale FRF. Cine va face parte din acestea

Factorul-cheie în jurul căruia este construit acest proiect este jucătorul de fotbal. Scopul este identificarea, monitorizarea şi formarea tinerilor jucători pentru înalta performanţă.

Cele șase regiuni fotbalistice vor fi guvernate de un consiliu regional compus din:

  • reprezentanţi FRF
  • preşedinţi de AJF
  • reprezentant pe sport al fiecărui Consiliu Judeţean, precum şi ai consiliilor locale din municipiile reşedinţă de judeţ
  • un membru din partea tinerilor selectat în urma programului Youth Council Regional.

O primă măsură va fi luată pentru dezvoltarea unor programe de selecție și pregătire pentru juniorii de U14 și U13 cu scopul de a reduce riscul de abandon în rândul jucătorilor cu potențial de a rămâne în circuitul de performanță, propunând un program de pregătire adecvată, inclusiv antrenamente specifice și pregătire fizică.

Vor fi șase centre regionale unde în decurs de 6 luni, staff-ul tehnic U14 va pregăti 132 de jucători cu potențial de a se alătura lotului național de U15 în cadrul a 8 antrenamente și 8 jocuri și va propune și va monitoriza programe individuale de pregătire pentru aceștia alături de cluburile furnizoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax