Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Federațiile sindicale din transporturile feroviare anunță declanșarea conflictului de muncă. Revendicările sindicaliștilor

Publicat

sina tren cale ferata cfr Sindicaliștii din domeniul feroviar au anunțat vineri declanșarea conflictului de muncă, după ce contractele colective înregistrate la CFR, CFR Marfă și CFR Călători au expirat și nu s-a ajuns la consens pentru a încheia noi contracte, angajați dorind și creșteri salariale de cel puțin 10%.

Citește și FOTO-VIDEO: Angajații CFR au ieșit în stradă. Protest în fața Prefecturii Alba pentru majorarea salariilor

În 30 septembrie a încetat valabilitatea acordurilor colective înregistrate la cele trei unități de cale ferată – CNCF CFR SA , SNTFC CFR Călători SA, SNTFM CFR Marfă SA -, fără a se realiza consensul în ceea ce privește încheierea noilor contracte colective de muncă cu valabilitate de la 1 octombrie, au arătat, vineri, federațiile sindicale din domeniul feroviar.

„Având în vedere faptul că reprezentanții administrațiilor feroviare angajați în procesul de negociere nu au asumat semnarea contractului colectiv de muncă cu soluționarea revendicărilor formulate de organizațiile noastre, reprezentanții sindicali nu au semnat contractul colectiv de muncă și nici vreun alt acord colectiv”, se arată în comunicat.

Sindicaliștii transmit ca deși în cursul ultimilor patru luni au inițiat demersuri, însotite de nenumărate adrese oficiale, la factorii decizionali, participând la toate întâlnirile de analiză organizate la nivelul Ministerului Transporturilor, Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Muncii, Companiei Naționale de Căi Ferate, Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă și Societății Naționale Feroviare de Transport Feroviar de Călători, până în 30 septembrie au primit doar promisiuni și asigurări că problemele vor fi rezolvate.

„Ministrul Transporturilor și-a arătat disponibilitatea de a găsi soluții la revendicările noastre, însă deocamdată nu pare să existe suficientă voință politică la nivelul Guvernului. În aceste condiții, în cursul zilei de 1 octombrie 2015, organizațiile sindicale reprezentative din domeniul feroviar au notificat în mod oficial conducerile celor trei unități feroviare despre existența premiselor declanșării conflictului de muncă în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 62/2011 – Legea dialogului social, aceasta fiind prima etapa prevazută de lege”, se mai arată în comunicat.

Revendicările sindicatelor privesc semnarea contractului colectiv de muncă, creșterea salariilor cu cel puțin 10%, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare, acordarea de vouchere de vacanță începând cu 1 ianuarie 2016 și o politică de personal care să asigure funcționarea în bune condiții a acestui domeniu. În plus, solicită promovarea și aprobarea în regim de urgență a proiectului de lege privind Statutul personalului feroviar.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax