Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FEERIC FASHION DAYS: Cel mai mare festival de modă din Europa de Est la Alba Iulia. Designeri celebri în Cetatea Alba Carolina. PROGRAMUL

Publicat

Dacă până acum Alba Iulia a fost transformată în capitala muzicii, a filmului sau a teatrului, de weekend-ul viitor, în perioada 4-6 iulie, se va putea numi și „Capitala Modei”. „Feeric Fshion Days”, cel mai mare festival de modă din Europa de Est va avea loc anul acesta și la Alba Iulia. Omul care poartă semnătura acestui mare eveniment este Dumitru Preda, cunoscut în lumea modei ca Mitichi. Poarta a III-a a Cetății, pietonala dintre Sala Unirii și Muzeul Unirii, dar și Poarta a IV-a a Cetății vor fi transformate în pasarele pentru modelele care vor defila pentru 12 designeri de renume. Accesul este liber pentru cei care doresc să participe la acest eveniment.

„Feeric Fashion Days” ajunge pentru prima dată și la Alba Iulia. Cel mai mare festival de modă a luat naștere la Sibiu în 2008. Este un eveniment cunoscut de designeri, bloggeri de modă, fotografi, make-up artiști și hair stylişti de mai bine de șapte ani. De atunci, în fiecare an fondatorul acestui festival, Mitichi strânge „crema” modei la „Feeric Fashion Days”.

În perioada 5-6 iulie va avea loc și la Alba Iulia, unde 12 designeri precum Adina Buzatu, Evgheni Hudorojcov, Claudia Castrase, Maria Simion, Rozalia Bot, Anca Stănilă, Anamaria Şut, Alina Maria Margulescu, Giuka, Ana Maria Cornea, Gabriela Atanasov vor prezenta colecții în showuri individuale și în serile de gală.

În acest an festivalul de modă a ajuns la a VII-a ediţie derulată la Sibiu, devenind cea mai importantă săptămână a modei din România, dar și cea mai spectaculoasă din Balcani. Pentru prima dată în Alba Iulia, festivalul își propune să aducă un alt gen de spectacol, dar și modă veritabilă în fața spectatorilor.

Cetatea Alba Carolina va fi gazda evenimentelor din cadrul celor două zile de modă.

Printre artiştii şi personalităţile din lumea modei care vin la Alba Iulia pentru Feeric Fashion Days se numără: Dana Savuică, care va și prezenta marele eveniment, Adina Buzatu, Răzvan Sanda, Ştefan Stan, care va încânta publicul cu vocea sa, Marius Mihalache, Crina Matei, Alina Ceușan.

„Fashionality” este conceptul ce reunește peste 20 de bloggeri. Astfel, cei mai buni bloggeri de modă din România, îşi îndreaptă atenţia spre Alba Iulia pentru o întâlnire tradițională, în Cetatea Alba Carolina.

Pe lângă prezentările de colecţii şi Gala Feeric, cele două zile ale festivalului implică evenimente conexe cu moda: workshop de fotografie de modă, expoziţii de fotografie, dans contemporan, concerte, recitaluri, blogging-seminar.

Din 2012, de când a devenit cel mai mare festival de modă din România, Feeric Fashion Days a atras presa naţională, fiind prezent în cele mai importante jurnale de televiziune şi în paginile revistelor de modă, ale tabloidelor sau cotidienelor, dar a împânzit mediul online, postările oficiale devenind virale.

Pentru prima data la Alba Iulia, în cadrul festivalului va fi organizată și o expozitie de fotografie pe cuburi iluminate. Vor expune Radu Carnaru, Oltin Dogaru, Roxana Enache. De asemenea, vor fi organizate și workshop-uri de fotografie de modă dedicate atât fotografilor locali cât și celor din țară, coordonat de Horațiu Curuțiu de la Quantuum. Fotografii vor avea acces în backstage la pregătiri și apoi se vor împărți în grupe pentru ședințe foto în Cetate.

Comunicatul de presă transmis de Primăria Alba Iulia:

După șapte ani de succes la Sibiu, Feeric Fashion Days, cel mai important eveniment de modă din Europa de Est, face un nou pas în dezvoltarea festivalului. Timp de trei zile, Feeric Fashion Days se mută în magnifica Cetate Alba Carolina.

Prezentări de modă, expoziții de fotografie, concerte, petreceri și multe alte surprize îi așteaptă pe toți cei care vor să vadă cum un oraș se poate transforma și prin modă. „Eu îmi doresc de foarte mult timp să dezvolt Feeric-ul și în alte orașe din țară. Alba Iulia este un oraș superb, cu potential maxim, avand în vedere neconvenționalul spațiilor în care au loc prezentările de modă și resursele certe pentru profesionistii din Alba Iulia ce se regasesc în industria modei: designeri, make-up artişti, fotografi etc. Am fost extrem de încântat de receptivitatea Primăriei municipiului Alba Iulia de a organiza acest festival aici. Ni s-a oferit tot sprijinul necesar, pentru a avea un eveniment reușit”, spune Mitichi, directorul festivalului Feeric Fashion Days.

Festivalul debutează în 4 iulie cu o expoziție colectivă de fotografie de modă. În centrul Cetății, pe pietonala Mihai Viteazul, vor expune pe cuburi de mari dimensiuni Roxana Enache, Radu Cărnaru, Andreea Retinschi și Oltin Dogaru. Sâmbătă, ziua începe cu o prezentare de modă individuală, pe strada Muzeului, în fața Muzeului Național al Unirii, de la ora 19.00. Apoi, la ora 21.00, Dana Săvuică, prezentatoarea acestui festival, va deschide prima Gală Feeric în Cetatea Alba Iulia. Pe pasarela de la Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina își vor prezenta cele mai recente colecții designerii Evgheni Hudorojcov, Giuka, Mihaela Cîrlugea, Anca Stănilă și Adriana Delia Bărar.

Duminică, tot de la ora 19.00, o nouă colecție va fi prezentată la Podul de lemn de la Poarta a IV-a, iar de la ora 21.00, în Gală, vor prezenta Gabriela Atanasov, Rozalia Bot, Iulia Manciulea Tileagă, Anamaria Șut și Adina Buzatu.

„Cetatea albaiulienilor începe să fie <revendicată> de organizatori de evenimente tocmai pentru ceea ce s-a realizat în ultimii ani: spații versatile, ce pot fi folosite de la parade militare și până la, în acest caz, paradă de modă. Opoziția dintre spațiile istorice și pasiunea creatoare a designerilor de azi este „la modă”. Feeric Fashion Days este un festival care a pretins întâietatea în Romania, este expresia care definește perfect îmbinarea dintre ce am moștenit cu ceea ce modelăm în prezent. Frumusețea acestei cetăți va pune și mai mult în valoare colecțiile designerilor. Vă așteptăm cu drag pe toți la prima ediție a Feeric Fashion Days Alba Iulia”, spune Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Feeric Fashion Days Alba Iulia este un eveniment organizat de Fundația Mitichi și susținut de Primăria municipiului Alba Iulia, cu prijinul Consiliului Județean Alba și al Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Citeşte şi FEERIC FASHION DAYS la Alba Iulia: Designeri celebri îşi prezintă cele mai recente colecţii în Cetatea Alba Carolina. PROGRAMUL

Programul încă nu este definitivat, dar până acum se anunța ca fiind unul plin de colecții de excepție, la care vor defila și manechine din Alba Iulia, printre care și Nelia Poruț, imaginea de pe afișul festivalului. Astfel că pentru cele două zile programul stabilit până în acest moment este:

Vineri, 4 iulie

Ora 19.00 Expoziție de fotografie pe cuburi iluminate, expun: Radu Carnaru, Oltin Dogaru, Roxana Enache

Sâmbătă, 5 iulie

Ora 19.00 Prezentare de modă Claudia Castrase – în zona șanțurilor de la Poarta a IV-a

Ora 21.00 Gala Feeric 1 – o succesiune de prezentări de moda ce alternează cu momente artistice vor compune seara de spectacol ce se va derula la Poarta a III-a pe o pasarelă inedită și spectaculoasă.

Duminică, 6 iulie

Ora 12.00 Workshop de fotografie de modă dedicat fotografilor locali și celor din țară coordonat de Horațiu Curuțiu de la Quantuum. Fotografii vor avea acces în backstage la pregătiri și apoi se vor împărți în grupe pentru ședințe foto în Cetate

Ora 19.00 Prezentare de modă Adina Buzatu – în zona Sălii Unirii

Ora 21.00 Gala Feeric 2 – o succesiune de prezentări de modă ce se va derula la Poarta a III-a

În deschiderea galei, Ștefan Stan de la Vocea României va susține un concert.

În cazul în care vor exista schimbări în program, vom reveni cu mai multe amănunte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax