Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Felix Crişan, tânărul care a demonstrat că drumul spre Silicon Valley poate să înceapă de la Alba Iulia

Publicat

felix crisan mobipay Felix Crișan, originar din Alba Iulia, este unul dintre fondatorii unei companii româneşti care deține supremația pe piața micro-plăților electronice. A absolvit Colegiul „Horea Cloșca și Crișan” și apoi universitatea, la București. A lucrat pentru IBM și HP și apoi și-a făcut propria sa afacere în ţară. Aplicația realizată de el s-a situat în top 3 cele mai votate tehnologii în cadrul primei expoziții dedicate start-up-urilor prezente în centrul mondial al giganților din domeniul IT, Silicon Valley.

Felix Crișan a absolvit Colegiul Național ”Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia în 1992, urmând apoi între anii 1992 – 1997 cursurile universității din București, specializarea Informatică. A început din poziția de analist programator, ajungând în 2003 să lucreze pentru IBM, iar în 2005 să devină consultant în industria telecom pentru Hewlett-Packard România.

Împreună cu un grup de colegi, a dezvoltat o aplicație care a reușit să cucerească piața românească a micro-plăților electronice. A devenit astfel cofondator al Netopia System – o companie care furnizează soluții de SMS marketing și plăți electronice, poate cea mai bine dezvoltată de pe piața din România.

În 2007, Netopia a trimis 3,6 milioane mesaje în scopuri de marketing, iar în 2008 a trimis 15 milioane de mesaje, dar s-a investit și în soluții de plată electronică.

Cu peste 35 de milioane de sms-uri livrate în 2009 și relații contractuale cu toți operatorii de telefonie mobilă din România, web2sms.ro deține 50% din piața locală de servicii de comunicare și marketing mobil.

Lansat în 2006, serviciul de plăți prin telefon mobilPay.ro a înregistrat o dublare anuală a numărului de tranzacții procesate, ajungând la o cotă de piață de 80% în 2009. La finele anului trecut, mobilPay.ro a fost extins și în zona plăților online prin card bancar.

Netopia System, companie înființată în 2003, are o prezență activă și în Silicon Valley, unde a inaugurat în 2008 un birou propriu. În iunie 2010, Netopia a devenit prima companie românească premiată în cadrul unei competiții din Silicon Valley, cu tehnologia patentată mobilPay.com.

Aplicația românească s-a situat în top 3 cele mai votate tehnologii în cadrul primei expoziții dedicate start-up-urilor prezente în centrul mondial al giganților din domeniul IT.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. bula

    miercuri, 11.02.2015 at 07:25

    Hai sa facem articole de căcat o data la 2 zile . Ce ma interesează ce o făcut asta odată plecat din tara? O reușit cumva in Romania? Ne punem sa căutăm acum toate talentele plecate in Occident si le facem aici o pomenire? Daca vreți sa ajutați atunci vedeți care sunt peroanele care nu au plecat si au reușit , pe bune , fara pile si intervenții , ce părere aveți?
    Nu puteți face doar articole de 2 lei.

    • moderatorul de serviciu

      miercuri, 11.02.2015 at 09:43

      #bula, in articol nu scrie ca a plecat din tara ci ca si-a deschis birou in Silicon Valley. Omul este in Romania, traieste in Bucuresti. In articol se arata ca tehnologia facuta de el a ajuns in America si este apreciata.

  2. Strula

    miercuri, 11.02.2015 at 09:45

    Bula, esti prost! Citeste articolul: omul a facut firma in Romania unde a devenit cel mai mare operator de plati prin sms, DUPA care s-a extins si in America ! Deci da, „o reusit in Romania”. Acolo unde tu iti traiesti frustrarile aruncand cu rahat in cei care fac ceva.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax