Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Femei pe bancnotele românești: Caravana „ALTFEM” se oprește și la Alba Iulia pentru strângere de semnături

Publicat

Joi, 1 noiembrie, caravana națională „Altfem” ajunge la Alba Iulia. Cei care doresc să semneze petiţia pentru prima personalitate feminină pe o bancnotă românească sunt invitaţi la Alba Mall, în intervalul orar 11.00 – 19.00.

Campania este organizată de TBWA\București, alături de Fundația Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE) și ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei (AMP).

Caravana a pornit din București și își va continua itinerariul în alte opt orașe din restul țării, oferind posibilitatea oricui de a schimba istoria, semnând petiția pentru prima personalitate feminină pe o bancnotă românească.

Organizatorii au transmis că nu se propune încă o campanie de conștientizare, ci prima campanie care încearcă să schimbe ceva. O serie de personalități din România au semnat pentru schimbarea imaginii femeii în societate, pentru o istorie scrisă de toți românii, pentru prima personalitate feminină pe o bancnotă românească. Printre susținători s-au numărat atât oameni politici, cât și jurnaliști printre care: Elena Udrea, Theodor Paleologu, Carmen Moldovan, Antonio Momoc, Cristina Țopescu sau cunoscutul om de radio și televiziune Andrei Gheorghe.

Caravana va ajunge la Cluj-Napoca (2 noiembrie), Tg. Mureș (3 noiembrie), Brașov (4 noiembrie), Bacău (5 noiembrie), Focșani (6 noiembrie), Galați (7 noiembrie), Constanța (8 noiembrie) și Buzău (9 Noiembrie).

Cofinanțat prin Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, proiectul strategic va avea o durată de 24 de luni. Proiectul își propune îmbunătățirea percepției asupra rolului profesional și social al femeii și creșterea gradului de conștientizare a experților și operatorilor mass media, a partenerilor sociali, a organizațiilor societății civile, a autorităților publice din domeniul muncii și audiovizualului și a femeilor, în general, asupra problematicii egalității de șanse pe piața muncii.

Mai multe detalii puteţi citi aici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax