Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

O femeie din Alba Iulia, adoptată acum 35 de ani, în căutarea familiei biologice: Dorința mea este să-i spun ”Te iubesc, mamă”

Publicat


adoptie

”Ca amintire, am în minte imaginea unei femei, mama mea, pe care nu o văd bine la față, este ca printr-o sită. Nu reușesc să-i vad fața clar” spune Lili Covaci, o femeie născută în Alba Iulia care își caută cu disperare părinții biologici. Amintirea ei este de fapt îmbrăcată într-o serie de  întrebări cu care trăiește în suflet: cine au fost familia ei? are frați? de ce a fost dată spre adopție? Sunt, de fapt, întrebările tuturor copiilor care au trecut prin așa ceva.

”Revin cu un anunț, oameni dragi și cer ajutorul vostru al tuturor care vedeți acest anunț. Sunt un copil adoptat, nu mi-am cunoscut mama biologică niciodată, nu știu cine este și cum arată. Îmi este greu să scriu aceste cuvinte pe care le simt.  M-am născut în Alba Iulia cu numele de Biro Lili în data de 31 07 1982… Am fost adoptată din orfelinatul Târgu Mureș de o familie din România. Părinții sunt decedați și nu mi-au spus adevărul. Distribuiți anunțul meu pentru a putea să îmi găsesc mama și restul familiei. Singura mea dorință este să o strâng în brațe și să-i spun ”Te iubesc, mamă”. Vă mulțumesc anticipat!” a scris aceasta pe contul ei de pe o rețea de socializare.

Povestea Lilianei începe în 31 iulie 1982, la Alba Iulia, apoi biografia ei este o pată albă și o amintire neclară. Un an mai târziu, era adoptată dintr-un orfelinat din Târgu Mureș de familia Rafa Aurel și Lina, care au crescut-o. A primit atunci un nou certificat și o nouă zi de naștere: 1 august 1983.

”Numele meu, la naștere, era Biro. Părinți mei adoptivi nu mi-au spus nimic. Ei nu au recunoscut niciodată că sunt adoptată deși știam și mi-au confirmat și rudele familiei de adopție” spune Lili, care trăiește acum în Irlanda de Nord.

Alba24 a scris despre cazul ei, însă deocamdată nu a căutat-o nimeni. Ar vrea ca oamenii să distribuie povestea ei, pentru ca șansele ca cineva să își aducă aminte de povestea ei, să crească.

”Aș dori să-i cunosc, nu am pretenții la nimic din partea lor, doar să știu care este familia mea biologică. Asta este cea mai mare dorință a mea. Nu o condam pe mama pentru ca nu știe nimeni ce situație de viață a avut în trecutul ei. Ea m-a adus pe acesta lume. Îmi doresc să o găsesc chiar dacă nu m-a crescut ea… îi mulțumesc că m-a adus pe lume, că exist și sunt mama a 3 copii minunați. Inima îmi spune că a fost un motiv important pentru care s-a ajuns în situația de mă părăsi, sau poate era săracă sau singură, fără condiții, nu știu”.

Lili Covaci spune că a aflat numele de familie pe care îl purta la naștere cu prilejul cununiei civile din 2018. ”Era Biro, nu Rafa. Actele mele erau pe numele Rafa, este numele familiei adoptive. Între timp a făcut mai multe demersuri pentru a-și afla originea, însă nu a găsit deocamdată nimic în arhivele unor instituții locale.

Copiii niciodată uitați ai României

Aceasta a postat un mesaj pe „The never forgotten children of Romania“ – „Copiii niciodată uitaţi ai României“. Lili Biro s-a născut la Alba Iulia în data de 31 iulie 1982 și, la scurt timp după naștere, a ajuns la un orfelinat din Târgu Mureș, de unde a fost adoptată.

”Părinții mei, Aurel și Lina, nu mai sunt în viață de mulți ani, din păcate. În prezent am 36 de ani, sunt căsătorită, am 3 copii și sunt stabilită în nordul Irlandei. Doresc așa de mult să-mi găsesc familia biologică! Nu cunosc numele părinților mei biologici, dar poate că cineva cu numele de familie Biro mă recunoaște. Vă mulțumesc pentru orice mic ajutor pe care mi-l puteți oferi și vă rog să îmi fiți alături cu o DISTRIBUIRE a postului, care poate va ajunge la persoana care îmi cunoaște povestea”, a scris Lili pe pagina celor de la „Copiii niciodată uitaţi ai României“.

Ileana Cunniffe Băiescu, o româncă stabilită la Gallway – în Irlanda, ea însăși cu o poveste impresionantă, este cea care a ințiat, în urmă cu patru ani, pe facebook, grupul „The never forgotten children of Romania“ – „Copiii niciodată uitaţi ai României“, o platformă dedicată celor care vor să-şi cunoască rădăcinile.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Sporia

    miercuri, 18.09.2019 la 19:52

    Biro Imre Istvan din Vlăhița, str gabor aron Nr 4 ap 5 0745311401 nu știu dacă e el

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Oficial MFP: Prețurile diferite față de UE la carburanți nu sunt determinate de nivelul taxelor

Publicat

scumpiri

În România ponderea taxelor în prețurile finale ale benzinei fără plumb și motorinei sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, susține Attila Gyorgy, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), răspunzând unei interpelări adresate de un deputat. „Astfel, la benzina fără plumb această pondere reprezintă 54% din prețurile finale, iar la nivelul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, filmul dedicat fenomenului Pitești, în care joacă Kira Hagi, va fi proiectat la Alba Iulia

Publicat

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, primul film artistic având ca temă Experimentul Pitești, unul dintre cele mai teribile experimente de reeducare prin tortură din istoria modernă, va fi difuzat marți, 22 octombrie, ora 18, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. În film joacă și Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi. Acesta s-a arătat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pădurarul care apare în ancheta RECORDER, snopit în bătaie după apariția reportajului

Publicat

Răzvan Cenușă, pădurarul din comuna Moldoviţa, judeţul Suceava, care a avut curajul să apară într-un reportaj realizat de jurnaliştii de la Recorder, în care se arată cum se fură legal din pădurile Bucovinei, a fost snopit în bătaie după difuzarea materialului.  Informația a fost făcută publică de activistul de mediu Tiberiu Boşutar pe site-ul său, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

REVOLTĂTOR: Voluntarii care refăceau locuința unei familii sărmane din Gorj, reclamați de vecinii invidioși

Publicat

Mai mulți localnici din satul Bobu (Gorj) au depus reclamații contra voluntarilor veniți să refacă locuința unei familii sărace. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați de zgomotul produs, iar unii săteni chiar îi înjurau pe voluntari atunci când treceau prin fața casei, scrie publicația locală igj.ro. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate