Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O femeie din Alba Iulia, adoptată acum 35 de ani, în căutarea familiei biologice: Dorința mea este să-i spun ”Te iubesc, mamă”

Publicat

adoptie

”Ca amintire, am în minte imaginea unei femei, mama mea, pe care nu o văd bine la față, este ca printr-o sită. Nu reușesc să-i vad fața clar” spune Lili Covaci, o femeie născută în Alba Iulia care își caută cu disperare părinții biologici. Amintirea ei este de fapt îmbrăcată într-o serie de  întrebări cu care trăiește în suflet: cine au fost familia ei? are frați? de ce a fost dată spre adopție? Sunt, de fapt, întrebările tuturor copiilor care au trecut prin așa ceva.

”Revin cu un anunț, oameni dragi și cer ajutorul vostru al tuturor care vedeți acest anunț. Sunt un copil adoptat, nu mi-am cunoscut mama biologică niciodată, nu știu cine este și cum arată. Îmi este greu să scriu aceste cuvinte pe care le simt.  M-am născut în Alba Iulia cu numele de Biro Lili în data de 31 07 1982… Am fost adoptată din orfelinatul Târgu Mureș de o familie din România. Părinții sunt decedați și nu mi-au spus adevărul. Distribuiți anunțul meu pentru a putea să îmi găsesc mama și restul familiei. Singura mea dorință este să o strâng în brațe și să-i spun ”Te iubesc, mamă”. Vă mulțumesc anticipat!” a scris aceasta pe contul ei de pe o rețea de socializare.

Povestea Lilianei începe în 31 iulie 1982, la Alba Iulia, apoi biografia ei este o pată albă și o amintire neclară. Un an mai târziu, era adoptată dintr-un orfelinat din Târgu Mureș de familia Rafa Aurel și Lina, care au crescut-o. A primit atunci un nou certificat și o nouă zi de naștere: 1 august 1983.

”Numele meu, la naștere, era Biro. Părinți mei adoptivi nu mi-au spus nimic. Ei nu au recunoscut niciodată că sunt adoptată deși știam și mi-au confirmat și rudele familiei de adopție” spune Lili, care trăiește acum în Irlanda de Nord.

Alba24 a scris despre cazul ei, însă deocamdată nu a căutat-o nimeni. Ar vrea ca oamenii să distribuie povestea ei, pentru ca șansele ca cineva să își aducă aminte de povestea ei, să crească.

”Aș dori să-i cunosc, nu am pretenții la nimic din partea lor, doar să știu care este familia mea biologică. Asta este cea mai mare dorință a mea. Nu o condam pe mama pentru ca nu știe nimeni ce situație de viață a avut în trecutul ei. Ea m-a adus pe acesta lume. Îmi doresc să o găsesc chiar dacă nu m-a crescut ea… îi mulțumesc că m-a adus pe lume, că exist și sunt mama a 3 copii minunați. Inima îmi spune că a fost un motiv important pentru care s-a ajuns în situația de mă părăsi, sau poate era săracă sau singură, fără condiții, nu știu”.

Lili Covaci spune că a aflat numele de familie pe care îl purta la naștere cu prilejul cununiei civile din 2018. ”Era Biro, nu Rafa. Actele mele erau pe numele Rafa, este numele familiei adoptive. Între timp a făcut mai multe demersuri pentru a-și afla originea, însă nu a găsit deocamdată nimic în arhivele unor instituții locale.

Copiii niciodată uitați ai României

Aceasta a postat un mesaj pe „The never forgotten children of Romania“ – „Copiii niciodată uitaţi ai României“. Lili Biro s-a născut la Alba Iulia în data de 31 iulie 1982 și, la scurt timp după naștere, a ajuns la un orfelinat din Târgu Mureș, de unde a fost adoptată.

”Părinții mei, Aurel și Lina, nu mai sunt în viață de mulți ani, din păcate. În prezent am 36 de ani, sunt căsătorită, am 3 copii și sunt stabilită în nordul Irlandei. Doresc așa de mult să-mi găsesc familia biologică! Nu cunosc numele părinților mei biologici, dar poate că cineva cu numele de familie Biro mă recunoaște. Vă mulțumesc pentru orice mic ajutor pe care mi-l puteți oferi și vă rog să îmi fiți alături cu o DISTRIBUIRE a postului, care poate va ajunge la persoana care îmi cunoaște povestea”, a scris Lili pe pagina celor de la „Copiii niciodată uitaţi ai României“.

Ileana Cunniffe Băiescu, o româncă stabilită la Gallway – în Irlanda, ea însăși cu o poveste impresionantă, este cea care a ințiat, în urmă cu patru ani, pe facebook, grupul „The never forgotten children of Romania“ – „Copiii niciodată uitaţi ai României“, o platformă dedicată celor care vor să-şi cunoască rădăcinile.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Sporia

    miercuri, 18.09.2019 at 19:52

    Biro Imre Istvan din Vlăhița, str gabor aron Nr 4 ap 5 0745311401 nu știu dacă e el

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax