Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Femeie de 41 de ani din Alba Iulia, sancţionată de jandarmi pentru că asculta muzica prea tare

Publicat

O femeie din Alba Iulia a fost reclamată de vecini că asculta muzica în apartament la volum ridicat, în noaptea de marţi spre miercuri. Jandarmii au sancţionat-o cu avertisment scris.

Miercuri, 13 iunie, la ora 01.00, un echipaj de jandarmerie s-a deplasat de urgenţă pe strada Stejarului din municipiul Alba Iulia, deoarece, prin apel la 112, se semnalase o situaţie de tulburare a liniştii publice. La faţa locului a fost identificată R.A. (41 de ani), care asculta muzică şi îi deranja pe ceilalţi locatari. Din verificări a reieşit faptul că, deşi a fost rugată în mai multe rânduri de către aceştia să regleze volumul aparaturii la un nivel rezonabil, femeia nu s-a conformat, iar acest fapt a determinat apelul la numărul unic pentru semnalarea situaţiilor de urgenţă.

În urma intervenţiei jandarmilor, liniştea a fost restabilită, iar R.A. a fost sancţionată cu avertisment scris.

Oamenii legii reamintesc că tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei. Tot contravenţie reprezintă şi fapta de tulburare a liniştii locatarilor între orele 22.00-8.00 şi 13.00-14.00, de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora. Sancţiunea pentru această faptă este amenda cuprinsă între 500 lei şi 1.500 lei, iar, în cazul repetării contravenţiei, se dispune măsura suspendării activităţii localului public pe o perioada cuprinsă între 10 şi 30 de zile. De asemenea, organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax