Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Femeie de 60 de ani din Blaj, victimă a escrocilor prin telefon: A depus 6.000 de lei în trei conturi, pentru a-şi primi un premiu fictiv

Publicat

O femeie din Blaj a fost păcălită de un bărbat care se recomanda ca fiind directorul unei cunoscute companii de servicii de telefonie. Escrocul a convins-o pe femeie să depună suma de 6.000 de lei, în trei tranşe, la trei unităţi bancare diferite, pentru a avea acces la un premiu. Când şi-a dat seama că a fost victima unei infracțiuni de înşelăciune, a apelat la poliţie.

Joi, Poliţia Municipiului Blaj a fost sesizată joi, la ora 18.05, cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 60 de ani, a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune, comisă prin intermediul telefonului fix.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că în perioada 16-19 decembrie victima a fost contactată telefonic, în repetate rânduri, de către un bărbat care s-a recomandat ca fiind directorul unei cunoscute companii, furnizoare de servicii de telefonie care i-a comunicat faptul că a fost desemnată clint fidel, motiv pentru care compania o recompensează cu o sumă mare de bani, condiţionând intrarea în posesia banilor de plătirea unei taxe de comision, în valoare de 6.000 de lei.

Ulterior victima a încercat să ia legătura cu apelantul însă acesta nu i-a mai răspuns, moment în care şi-a dat seama că a fost victima unei infracțiuni de înşelăciune.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului.

Poliţiştii recomandă să fiţi sceptici atunci când sunteţi anunţaţi din senin prin telefon că aţi câştigat bunuri şi sume importante de bani. Manifestaţi prudenţă atunci când un străin vă cere să-i daţi telefonic date cu caracter personal (nume, adresă, număr de cont) şi cu atât mai mult când vă cere să plătiţi diverse favoruri pentru a intra în posesia aşa – zisului premiu.

Adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau verificaţi amănunţit datele la firmele unde se presupune ca sunteţi câştigător înainte de a spori contul escrocilor cu sume importante de bani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax