Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Femeie de 68 de ani din Alba Iulia, înşelată prin metoda „Accidentul”. A plătit 14.000 de lei prin transfer bancar. Atenţionări de la poliţişti

Publicat

inselaciune prin telefon Încă o vârstnică din Alba Iulia a căzut victimă unei infracţiuni de înşelăciune comisă prin metoda „Accidentul”. Femeia, în vârstă de 68 de ani, din Alba Iulia, a plătit 14.000 de lei prin transfer bancar după ce un bărbat s-a prezentat ca avocat şi i-a relatat că fiul său a provocat accident rutier. Poliţia revine cu recomandări şi atrage atenţia cu privire la acest mod de operare.

Potrivit IPJ Alba, marţi, la ora 19.00, Poliția municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 68 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că în aceeași zi, a fost înşelată cu suma de 14.000 lei.

Femeia le-a spus poliţiştilor că în data de 21 aprilie., în jurul orei 17.00, a fost apelată de un bărbat care s-a prezentat ca fiind avocat şi care i-a spus că fiul său a provocat un accident rutier în urma căruia a fost rănit un copil care are nevoie de o intervenţie chirurgicală.

Bărbatul a determinat-o pe vârstnică să se adreseze unei bănci şi să transfere printr-un serviciu specializat, suma de 14.000 de lei, contravaloarea operaţiei, în ciuda avertismentului primit de la funcţionarii băncii cu privire la faptul că ar putea fi victima unei infracțiuni de înşelăciune.

Poliţiştii din Alba Iulia fac cercetări în vederea identificării autorului faptei, tragerii lui la răspundere penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de înşelăciune şi recuperării prejudiciului.

Totodată, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atrage atenţia cu privire la acest mod de operare şi revine cu recomandări adresate cetăţenilor, pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni:

Verificaţi, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia de urgenţă este reală;

Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că sunt avocaţi şi reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”;

Sunaţi la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau la unitatea de poliţie pe raza căreia locuiţi, spuneți despre ce este vorba, interesaţi-vă de existenţa unui astfel de accident rutier şi procedura legală în situaţii de acest gen;

Nu efectuaţi niciun transfer bancar şi nu înmânaţi bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa dumneavoastră.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax