Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Femeie de 73 de ani din Cugir, victima unei înşelăciuni prin telefon. A fost păgubită cu peste 2.600 de lei

Publicat

O femeie de 73 de ani din Cugir a reclamat la Poliţie că a fost victima unei înşelăciuni prin telefon, în urma căreia a pierdut peste 2..600 de lei. Poliţiştii îl caută pe autorul „ţepei” şi recomandă cetăţenilor să fie mai precauţi când sunt anunţaţi prin telefon că sunt câştigătorii unor sume de bani.

Poliţia Oraşului Cugir a fost sesizată, miercuri, de către o femeie de 73 de ani, din Cugir, cu privire la faptul că duminică, 12 februarie,  a fost sunată pe telefonul fix de către un bărbat care s-a prezentat ca fiind angajat al unei societăţi de telecomunicaţii. Acesta a anunţat-o că a câştigat suma de 20.000 lei.

Pentru a valida premiul, bărbatul i-a solicitat femeii să depună pe numele a două persoane suma totală de 2.680 lei. Femeia a expediat banii prin mandat poştal, iar ulterior a conştientizat faptul că a fost înşelată şi a anunţat poliţia.

Poliţiştii din Cugir efectuează cercetări pentru identificarea autorului, tragerea lui la răspundere penală şi recuperarea prejudiciului.

Deoarece acest gen de faptă de înşelăciune este des întâlnită, poliţiştii recomandă tuturor cetăţenilor: să fie sceptici atunci când sunt anunţaţi din senin prin telefon că au câştigat bunuri şi sume importante de bani; să manifeste prudenţă atunci când un străin le cere să le comunice  telefonic date cu caracter personal (nume, adresă, număr de cont) şi cu atât mai mult când le cere să plătească diverse favoruri pentru a intra în posesia aşa – zisului premiu; să verifice amănunţit datele de la firmele unde se presupune că sunt câştigători, înainte de a spori contul escrocilor cu sume importante de bani; să anunţe de urgenţă cea mai apropiată unitate de poliţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate