Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O femeie din Totoi și un bărbat din Limba, arși de vii de focurile necontrolate de vegetație uscată

Publicat

O femeie a decedat sâmbătă, în timp ce încerca să aprindă un morman vegetaţie uscată. Victima avea în jur de 80 de ani, iar incidentul a avut loc în localitatea Totoi, la numărul 39.

Tot sâmbătă, în jurul orei 21.00, ISU Alba a anunțat că, în zona denumită „Deasupra viilor”, din satul Limba (comuna Ciugud), a fost găsit carbonizat corpul unui bărbat, în vârstă de 67 de ani. Acesta a fost surprins de flăcări, în timp ce încerca să stingă un foc aprins pe o miriște.

Potrivit IPJ Alba, femeia din Totoi, care se deplasa în cârje, a încercat să dea foc la un morman de uscături, dar a fost cuprinsă de flăcări. Femeia a fost carbonizată pe loc. Incidentul a fost semnalat de una dintre vecine, care a văzut foc şi a văzut-o pe bătrână arzând de vie. La faţa locului  s-a deplasat de urgenţă un criminalist. Corpul femeii a fost transportat la morga Spitalului Judeţean Alba.

Arderile necontrolate de vegetaţie uscată mobilizează aproape în fiecare minut pompierii. Doar în ultimele zile, echipaje ale ISU Alba au acţionat pentru stingerea a 13 astfel de incendii.

ISU Alba reaminteşte cetăţenilor că se interzice igienizarea terenurilor prin incendiere şi împotriva celor vinovaţi se vor lua următoarele măsuri:

– amendă contravenţională de până la 2500 lei pentru nerespectarea normelor în domeniul apărării împotriva incendiilor;

– sancţionarea până la suspendarea subvenţiilor acordate de A.P.I.A;

– amenzi contravenţionale aplicate de Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, în valoare de 3.000 – 6.000 lei persoanelor fizice şi 25.000 – 50.000 lei persoanelor juridice.

De asemenea, ISU atenţionează cetăţenii că arderea vegetaţiei este un fenomen foarte periculos, care, scăpat de sub control, a condus la incendierea unor imobile, păduri, căpiţe de fân, etc.. Nu în ultimul rând, astfel de incendii pot produce victime în rândul populaţiei.

Pentru nerespectarea în domeniul apărării împotriva incendiilor, au fost aplicate 3 sacţiuni contravenţionale. Cercetările pentru indentificarea celor care au incendiat terenurile continuă, urmând a se aplica sancţiunile legale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Stingatoare incendiu

    sâmbătă, 17.03.2012 at 20:58

    Din pacare instalatiile de stingere a incendiilor de multe ori nu pot evita astfel de cazuri. Oamenii trebuie sa fie mereu instruiti si atenti la orice varsta. Imprudenta poate sa te coste viata ca in cazul acestei femei carbonizate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax