Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Femeie de afaceri, condamnată de Tribunalul Alba la plata unui milion de euro și un an de închisoare cu suspendare


Publicat

O femeie de afaceri a fost condamnată de Tribunalul Alba la pedeapsa închisorii cu suspendare pentru evaziune fiscală şi a olbigat-o să achite către ANAF aproape 1 milion de euro.

Instanţa a decis să oblige inculpata P. Corina Maria (37 de ani), care locuieşte în Cluj, dar a administrat afaceri în Alba, la „plata sumei de 4.230.623 lei şi la achitarea accesoriilor ce urmează a fi calculate de la data naşterii obligaţiei şi până la plata efectivă, în favoarea părţii civile ANAF”. Infracţiunile reţinute în sarcina acesteia au avut loc în perioada 2012 – 2014. Potrivit anchetatorilor, una dintre firmele administrate de femeia de afaceri a avut în această perioadă ”profilul unei firme tip conductă, furnizoare de facturi fictive”.

În concret societatea a declarat achiziţii în sumă de 9.193.742 lei, fără TVA, firmă având, de asemenea, comportament tip fantomă şi controlată tot de către inculpată. În data de 28.05.2012, femeia s-a retras din funcţia de administrator, în locul ei fiind desemnat formal cetăţeanul sârb Stankovic Aleksandar, aceasta păstrându-şi calitatea de asociat (cu un procent de 5% din părţile sociale). Cu toate acestea, toate operaţiunile prin conturile bancare ale societăţii au fost efectuate doar de către inculpată şi numitul M. V. C. Societatea nu a avut puncte de lucru declarate şi nici angajaţi. În perioada ianuarie-februarie 2012, din conturile firmei au fost efectuate viramente bancare în cuantum de 321.734,52 lei către o societate din Strehaia (jud. Mehedinţi), cu referinţa contravaloare facturi. Potrivit documentelor din dosar, în urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că firma din Mehedinţi este o societate care nu a desfăşurat niciodată o activitate comercială, reprezentanţii acesteia ocupându-se doar cu emiterea de facturi fictive în numele societăţii, fapt ce a determinat trimiterea lor în judecată pentru fapte de evaziune fiscală în judeţul Gorj, scrie adevărul.ro.

În perioada ce face obiectul cauzei, respectiv 2012-2014 , între societatea administrată de femeia de afaceri şi o altă firmă au fost încheiat contracte de prestări servicii având ca obiect servicii gen ”standuri personalizate eveniment, studiu de piaţă, scenă de bază, corturi de capacitate 450 persoane, transport logistică completă şi personal, etc.”, servicii facturate în condiţiile în care nu dispunea de angajaţi care să efectueze aceste manopere sau de mijloacele necesare. În cursul anchetei s-a descoperit faptul că femeia a încasat mai multe sume mari din bani după cu urmează: 1.823.100 lei, cu titlu de restituire creditare şi suma de 642.000 lei, reprezentând avansuri spre decontare în perioada 2012 – 2013 din contul deschis la o bancă; 423.000 lei cu titlu de restituire creditare, 155.000 lei “alte operaţiuni”, 20.000 lei ”salarii unităţi” şi 40.000 lei ”cheltuieli deplasare” din contul firmei existent la o altă bancă. De asemenea, au fost efectuate plăţi către aceasta, în contul personal, în cuantum total de 570.550 lei cu titlu de ”restituire creditare”.

În cursul judecăţii inculpata a optat pentru procedura simplificată a recunoaşterii vinovăţiei arătând că recunoaşte starea de fapt şi încadrarea juridică dată faptelor în Rechizitoriu, că este de acord să despăgubească partea civilă şi că nu contestă prejudiciul. De asemenea a arătat că regretă faptele comise, că în intervalul săvârşirii faptelor a avut dificultăţi financiare la firmă, întrucât mulţi din clienţi au intrat în insolvenţă şi a fost în imposibilitate să achite salariile angajaţilor, astfel că s-a aflat într-o stare foarte puternică de stres. A mai arătat că este de acord să presteze muncă în folosul comunităţii”, se precizează în motivarea deciziei de la Tribunalul Alba. Instanţa a hotărât condamnarea acesteia la 1 an de închisoare cu suspendare condiţionată pe o perioadă de 3 ani şi la obligativitatea achitării sumei de aproape 1 milion de euro. Decizia a fost contestată de Parchet, dosarul urmând să ajungă la Curtea de Apel. 

sursa: adevărul.roDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Accident pe DN1 Sibiu – Sebeș. Un șofer băut s-a răsturnat cu mașina în șanț. Ce alcoolemie avea

Publicat

Un șofer în vârstă de 70 de ani a fost rănit într-un accident rutier petrecut vineri seara pe DN1 Sibiu – Sebeș, la Cristian.

Potrivit IPJ Sibiu, șoferul, din Baia Mare, în timp ce de deplasa pe sensul Sibiu – Sebeș, a ieșit cu mașina în afara părții carosabile și s-a răsturnat într-un șanț.

Bărbatul are o alcoolemie de 0,75 mg/alcool pur în aerul expirat și a suferit vătămări corporale.

Potrivit ISU Sibiu, s-a intervenit pentru descarcerarea bărbatului, care era în stare de conștiență.

A fost transportat la UPU Sibiu cu contuzie toracică.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Muncii, Raluca Turcan: 250.000 de dosare de pensii în România sunt dosar cu șină. Cum s-ar putea majora pensiile

Publicat

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Râmnicu Vâlcea, că la momentul preluării mandatului a constatat că „pe partea de pensii s-a făcut foarte puţin”.

„Ajunsă în mandat am constatat că inclusiv pe partea de pensii s-a făcut foarte puţin. Şi o să vă dau un exemplu concret: ştiţi că li s-a spus celor aproximativ 5 milioane de pensionari că de la 1 septembrie 2021 pensiile vor creşte cu 40%.

Aproape că aţi fi crezut că e posibil să se întâmple lucrul acesta. Şi eu am crezut, vă spun cu sinceritate. Dar am constatat că pentru a putea majora toate pensiile cu 40% ai nevoie de digitalizarea tuturor dosarelor de pensii, astfel încât ele să fie într-un format electronic şi să se aplice o formulă de calcul ca ulterior să se întâmple recalcularea pensiilor. Şi ce să vezi?! 250.000 de dosare de pensii în România arată aşa: dosar cu şină!”, a afirmat Raluca Turcan, citată de agerpres.ro.

Ministrul a subliniat că în acest fel nu puteau fi făcute rapid recalculările promise.

„Vă întreb: cum puteau fi operate modificări pe dosare cu şină? Să ne răspundă cei care au vândut iluzii ani la rând”, a spus Turcan.

sursă: agerpres.ro.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Loc de joacă din Alba Iulia, lăsat în paragină, într-o zonă cu mulți copii: ”Nu mai funcționează nimic”

Publicat

Multe dintre locurile de joacă din Alba Iulia sunt în stare deplorabilă. O cititoare Alba24 a semnalat o asemenea situație într-un cartier din Cetate, unde un asemenea loc este aproape nefuncțional. 

”Programul copiiilor este unul tot mai încărcat și mai acaparat de lumea calculatoarelor și a televizoarelor.

În tip de unii părinți se chinuie să își scoată copiii afară, mai există, din fericire, și cartiere în oraș, în Alba Iulia, unde zeci de copii se joacă afară.

Din păcate însă pentru aceștia, spațiul unde își pot petrece timpul în aer liber este în unele cazuri și nesigur și insalubru.

Un astfel de loc găsim în cartierul Cetate la ANL-uri, cum mai este cunoscută zona, un loc în care aproape la fiecare apartament din cele trei blocuri există minim un copil.

Spațiul de joacă amenajat pe mai puțin 20 de metri pătrați a fost construit în urmă cu ani buni, iar timpul și-a pus serios amprenta asupra lui.

Caruselul nu mai merge de cel puțin 3 ani, cu toate eforturile depuse de părinții din zona de a-l repara.

Leagănul și toboganul se clatină la fiecare adiere de vânt după ce lemnul din care sunt construite s-a uzat.

Scările spre tobogn sunt pline de șuruburi ieșite, iar groapă de nisip este lângă un tomberon căzut și rezemnat de un gard.

Practic nimic din și așa puținele activități din parcul de joacă nu mai sunt cu adevărat funcționale deși în zona locuiesc zeci de copii la care nu le rămâne decât să alerge prin parcare și pe puținele petice ce iarbă pe care încă nu s-au pus dale” a transmis cititoarea.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Așii vopselelor de interior își dau întâlnire la Alba Mall

Publicat

Dacă e adevărat că jumătate din viață o petrecem în casă, atunci noi suntem singurii care dăm cu adevărat culoare vieții tale. Giorgio Graesan, unul dintre cele mai apreciate branduri de vopsele de interior este, acum, și în Alba Iulia.

Nu ne pricepem la ouă roșii, dar de vechiul obicei al vopsitului, vrem să te surprindem cu ceva nou: profesioniștii  culorilor te așteaptă la o demonstrație unică, de la preparare la aplicare, despre cum orice perete din casa ta poate deveni o operă de artă.

Te așteptăm pe 24 si 25 aprilie, în holul central al Alba Mall. Vino să vezi, pe viu, noutățile sezonului, paletare, tendințe, modele, prețuri, toate într-un singur loc, într-o prezentare de top a așilor în vopsele de interior.


Girorgio Graesan garantează: de la satisfacție la distracție și posibilitatea de a câștiga, la tombolă, un perete vopsit în apartamentul sau casa ta.
Giorgio Graesan, dăm culoare vieții tale!

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate