Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Femeie de afaceri, condamnată de Tribunalul Alba la plata unui milion de euro și un an de închisoare cu suspendare


Publicat

O femeie de afaceri a fost condamnată de Tribunalul Alba la pedeapsa închisorii cu suspendare pentru evaziune fiscală şi a olbigat-o să achite către ANAF aproape 1 milion de euro.

Instanţa a decis să oblige inculpata P. Corina Maria (37 de ani), care locuieşte în Cluj, dar a administrat afaceri în Alba, la „plata sumei de 4.230.623 lei şi la achitarea accesoriilor ce urmează a fi calculate de la data naşterii obligaţiei şi până la plata efectivă, în favoarea părţii civile ANAF”. Infracţiunile reţinute în sarcina acesteia au avut loc în perioada 2012 – 2014. Potrivit anchetatorilor, una dintre firmele administrate de femeia de afaceri a avut în această perioadă ”profilul unei firme tip conductă, furnizoare de facturi fictive”.

În concret societatea a declarat achiziţii în sumă de 9.193.742 lei, fără TVA, firmă având, de asemenea, comportament tip fantomă şi controlată tot de către inculpată. În data de 28.05.2012, femeia s-a retras din funcţia de administrator, în locul ei fiind desemnat formal cetăţeanul sârb Stankovic Aleksandar, aceasta păstrându-şi calitatea de asociat (cu un procent de 5% din părţile sociale). Cu toate acestea, toate operaţiunile prin conturile bancare ale societăţii au fost efectuate doar de către inculpată şi numitul M. V. C. Societatea nu a avut puncte de lucru declarate şi nici angajaţi. În perioada ianuarie-februarie 2012, din conturile firmei au fost efectuate viramente bancare în cuantum de 321.734,52 lei către o societate din Strehaia (jud. Mehedinţi), cu referinţa contravaloare facturi. Potrivit documentelor din dosar, în urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că firma din Mehedinţi este o societate care nu a desfăşurat niciodată o activitate comercială, reprezentanţii acesteia ocupându-se doar cu emiterea de facturi fictive în numele societăţii, fapt ce a determinat trimiterea lor în judecată pentru fapte de evaziune fiscală în judeţul Gorj, scrie adevărul.ro.

În perioada ce face obiectul cauzei, respectiv 2012-2014 , între societatea administrată de femeia de afaceri şi o altă firmă au fost încheiat contracte de prestări servicii având ca obiect servicii gen ”standuri personalizate eveniment, studiu de piaţă, scenă de bază, corturi de capacitate 450 persoane, transport logistică completă şi personal, etc.”, servicii facturate în condiţiile în care nu dispunea de angajaţi care să efectueze aceste manopere sau de mijloacele necesare. În cursul anchetei s-a descoperit faptul că femeia a încasat mai multe sume mari din bani după cu urmează: 1.823.100 lei, cu titlu de restituire creditare şi suma de 642.000 lei, reprezentând avansuri spre decontare în perioada 2012 – 2013 din contul deschis la o bancă; 423.000 lei cu titlu de restituire creditare, 155.000 lei “alte operaţiuni”, 20.000 lei ”salarii unităţi” şi 40.000 lei ”cheltuieli deplasare” din contul firmei existent la o altă bancă. De asemenea, au fost efectuate plăţi către aceasta, în contul personal, în cuantum total de 570.550 lei cu titlu de ”restituire creditare”.

În cursul judecăţii inculpata a optat pentru procedura simplificată a recunoaşterii vinovăţiei arătând că recunoaşte starea de fapt şi încadrarea juridică dată faptelor în Rechizitoriu, că este de acord să despăgubească partea civilă şi că nu contestă prejudiciul. De asemenea a arătat că regretă faptele comise, că în intervalul săvârşirii faptelor a avut dificultăţi financiare la firmă, întrucât mulţi din clienţi au intrat în insolvenţă şi a fost în imposibilitate să achite salariile angajaţilor, astfel că s-a aflat într-o stare foarte puternică de stres. A mai arătat că este de acord să presteze muncă în folosul comunităţii”, se precizează în motivarea deciziei de la Tribunalul Alba. Instanţa a hotărât condamnarea acesteia la 1 an de închisoare cu suspendare condiţionată pe o perioadă de 3 ani şi la obligativitatea achitării sumei de aproape 1 milion de euro. Decizia a fost contestată de Parchet, dosarul urmând să ajungă la Curtea de Apel. 

sursa: adevărul.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Reguli noi în fotbalul din România: Jucătorii care scuipă sau își suflă nasul pe teren riscă suspendarea și chiar amendă

Publicat

fotbal covid

Coronavirusul a adus reguli noi în fotbal. Jucătorii din România riscă să fie suspendați între 6 și 12 meciuri și să ia chiar șiamendă în cazul în care scuipă sau își suflă nasul pe teren, potrivit noului protocol ce va fi pus în aplicare odată cu reluarea sezonului, aprobat de Federația Română de Fotbal scrie Romania24.ro.

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) și Federația Română de Fotbal (FRF) au pus la punct două protocoale, care au fost aprobate de Comitetul Executiv al FRF. Documentele cuprind noi regul cu privire la desfășurarea meciurilor din România odată cu reluarea competiției după pauza provocată de criza COVID-19, ce este planificată pentru luna iunie.

Potrivit documentului, fotbaliștii vor trebui să păstreze o distanță de cel puțin 2 metri unul față de celălalt în timpul antrenamentelor, iar echipa și rezervele nu vor avea voie să stea împreună înaintea meciurilor.

Liga română va fi reluată fără spectatori, iar pe stadion nu va fi permisă prezența a mai mult de 150 de persoane în timpul meciurilor.

UEFA a cerut FRF ca până la 1 iunie să prezinte un plan privind reluarea meciurilor.

Federația Română de Fotbal speră că sezonul fotbalistic intern va putea fi reluat la 13 iunie, însă decizia are nevoie de aprobarea guvernului.

Toate competițiile au fost suspendate la mijlocul lunii martie din cauza epidemiei de coronavirus.

Regulile stabilite LPF și FRF pentru reluarea campionatului de fotbal

Autocarele echipelor vor veni la ore diferite la stadion – oaspeții cu 90 de minute înainte de startul partidei, iar gazdele cu 75 – astfel încât să fie evitată aglomerarea pe holurile de acces.

Protocolul LPF stipulează că jucătorii echipei gazdă trebuie să folosească mașinile personale, și nu autocarul echipei.

Dacă fotbaliștilor le va fi măsurată temperatura în cantonament, arbitrii vor trece prin această procedură la stadion.

Jucătorii  vor fi nevoiți să își dezinfecteze mâinile la intrarea în stadion. În urma lor va veni cineva – fără să intre în contact cu ei – care va curăța cu dezinfectant și „spațiile comune atinse cu mâinile”.

Odată ajunși la stadion – unde fotbaliștii își vor aduce singuri echipamentele – titularii se duc direct la vestiare, iar rezervele merg pe gazon. Când s-au îmbrăcat fotbaliștii din „primul 11”, ei vor face schimb de locuri cu ceilalți.

Echipele vor ieși la încălzire pe rând, iar jucătorii vor păstra distanța socială chiar și pe teren, dar doar în timpul încălzirii, bineînțeles.

Mingile vor fi și ele dezinfectate. Mai mult decât atât, este recomandat ca ședințele tehnico-tactie să aibă loc doar în situații excepționale.

„Nu sunt recomandate ședințele tehnico-tactice în vestiar decât dacă acestea sunt strict necesare. De preferat ca ședințele tehnico-tactice să se desfașoare înaintea sosirii la stadion, în spații deschise (aer liber) sau în săli/incinte unde se poate păstra distanța de 2 metri intre participanți”, arată una din propuneri.

Salutul între jucători interzis

Protocolul FRF interzice în mod clar salutul dintre jucători – manifestat prin strângere de mână – înainte de partidă, iar cele două echipe nu vor mai veni împreună la centru pentru tradiționalul salut al tribunelor, care oricum vor fi fără spectatori, ci numai cu reprezentanți mass-media, oficiali de club și alți actori din categorii similare.

Arbitrii vor ieși pe gazon cu 10 minute înainte de start, în timp ce gazdele o vor face cu opt minute, iar oaspeții cu șase minute.

„Pe întreaga durată a jocului este interzis jucătorilor, staff-ului tehnic și oficialilor cluburilor eliminarea secrețiilor nazale și/sau a salivei pe suprafața de joc sau în zona vestiarelor, a tunelului de acces și a băncii tehnice”.

Toți cei care scuipă sau își suflă nasul, „vor fi sancționați în conformitate cu prevederile art. 63 alin. 2.3 din Regulamentul Disciplinar la care se va adăuga o penalitate sportivă”, ceea ce înseamnă, potrivit publicației citate, o suspendare între șase și 12 etape.

Coronavirusul a paralizat fotbalul din România

Fotbalul din România, care a fost paralizat de criza COVID-19, ar putea reîncepe după 13 iunie, fără spectatori. Anunțul a fost făcut de Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, care a explicat că, oricum, decizia privind reluarea activității sportive depinde de evoluția pandemiei de coronavirus.

„Gândim un plan pentru fotbal și pentru celelalte competiții, pentru că vor fi sporturi cu caracter individual care și doresc a a relua competițiile. avem un plan pt înot, pentru sălile de fitness, pentru pregătirea sportivă pentru celelalte sporturi care sunt închise și le vom analiza pe fiecare în parte.

Pe 1-2 iunie vom organiza o conferință în care vom prezenta toate regulile pentru repornirea Ligi I de fotbal.

Joi, la INSP, vom avea o discuție mult mai consistentă în legătură cu aceste scenarii, cu propunerile pe care LPF și FRF le-au avansat deja și vom avea în continuare discuții cu cei doi organizatori de competiții, astfel încât să le avansăm public”, a afirmat ministrul Ionuț Stroe, într-o intervenție la Digi24.

Ministrul a mai spus că pe stadioane vor fi delimitate 3 zone: o zonă de securitate interioară – terenul, tunelul de acces și vestiarele, unde vor fi maximum 100 de persoane, o a doua zonă, în tribune, care va fi organizată pentru transmisiile TV și presă și o zonă exterioară, pentru personalul de pază.

Nu va fi permis deocamdată accesul publicului.

„Din păcate, în faza incipientă, competițiile în România vor fi fără public. Dacă lucrurile evoluează în sens pozitiv, probabil că vom ajunge și în acel moment”, a precizat Stroe.

Sursa: hotnews.ro, Digi24, Fanatik.ro
Foto: Facebook/ CFR Cluj

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Grecia a relansat liniile de feribot spre insule. Când ar putea fi deschise hotelurile

Publicat

Grecia a reluat legăturile cu feribotul spre insule, fiind permis restaurantelor, cafenelelor și barurilor să se redeschidă.

Guvernul elen deschide gradual activitatea, hotelurile urmând să poată primi oaspeți din 15 iunie, după 3 luni în care au fost închise.

Zborurile internaționale vor ajunge în destinațiile principale începând cu 1 iulie.

Până acum, insulele grecești au fost ferite de coronavirus.

Unul din cinci greci lucrează în turism.

În Grecia, au fost înregistrate mai puțin de 3000 de cazuri de coronavirus în Grecia și 172 de decese.

Sursă: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

HARTA județelor fără nici o infectare cu COVID-19, înregistrată în ultimele 24 de ore. 8 județe au câte un singur caz

Publicat

În judeţele Alba, Arad, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Neamţ, Satu Mare, Tulcea şi Vâlcea nu a mai fost înregistrat nici un caz de infectare cu COVID-19, în ultimele 24 de ore.

Există alte opt judeţe din ţară unde, în ultimele 24 de ore, a fost înregistrat doar câte un singur caz confirmat de infecţie cu COVID-19: Bistriţa-Năsăud, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Maramureş, Mehedinţi, Timiş şi Vaslui.

La nivel naţional sunt 18.594 de cazuri confirmate cu COVID-19, iar pe secţiile ATI sunt internați 198 de pacienți, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

ZERO cazuri active de coronavirus la Aiud. Primăria a anunțat că toate cele 20 de persoane infectate s-au vindecat

Publicat

Municipiul Aiud nu mai are nici un caz activ de coronavirus, au anunțat miercuri reprezentanții primăriei pe pagina de Facebook a instituției.

20 de persoane s-au vindecat, potrivit sursei citate, iar o persoană infectată cu acest virus și-a pierdut viața.

Postarea Primăriei:

”Informare privind situația COVID-19 la nivelul municipiului Aiud la data de 27.05.2020:

– 0 cazuri active, conform DSP ALBA;
– 20 persoane vindecate;
– 1 persoană decedată;
– 85 persoane izolate la domiciliu;
– 0 persoane în carantină.

Începând de la momentul aplicării măsurilor de izolare pe raza municipiului Aiud, DSP Alba a dispus izolarea la domiciliu a 478 de persoane. Pentru 393 persoane perioada de izolare a încetat”.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate