Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Femeie din Alba, condamnată la închisoare, pentru tâlhărie în Italia. Cât va sta după gratii la Penitenciarul Aiud

Publicat

Penitenciarul Aiud

O femeie din Alba a ajuns la închisoare pe baza unui mandat de executare a pedepsei, emis de Curtea de Apel Alba Iulia, pentru infracțiunea de tâlhărie calificată. Fapta s-ar fi petrecut în urmă cu câțiva ani, în Italia.  

Potrivit IPJ Alba, vineri, 9 februarie, polițiștii Postului de Poliție Săsciori au identificat și reținut o femeie de 45 de ani, din localitatea Sebeșel, care este posesoarea unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 9 februarie 2024, de Curtea de Apel Alba Iulia.

Aceasta a fost condamnată la executarea unei pedepse privative de libertate de doi ani, o lună și 27 de zile închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

Condamnata a fost depusă în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

Tâlhărie calificată, în Italia

Potrivit soluției pe scurt a Curții de Apel Alba Iulia din 9 februarie, femeia avea mandat european de arestare, fiind condamnată la închisoare pentru tâlhărie calificată în Italia.

Instanța a dispus executarea pedepsei într-un penitenciar din România.

Decizia de la Curtea de Apel Alba Iulia:

”(…) refuză executarea mandatului european de arestare emis de către Procurorul General Adjunct din cadrul Parchetului General al Republicii din Catanzaro Italia la data de 07.06.2023 pe numele persoanei solicitate G.D. (…).

(…) recunoaște hotărârea pronunțată la data de 24.11.2017 de Tribunalul Castrovillari – Italia, reformată prin hotărârea din 11.09.2019 a Curții de Apel din Catanzaro – Italia, rămasă definitivă la data de 13.04.2021 prin care

  • persoana solicitată a fost condamnată la pedeapsa de 3 ani închisoare și 600 euro amendă pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, prevăzută de (…) Codul penal italian.

Constată că infracțiunea pentru care persoana solicitată a fost condamnată prin hotărârea recunoscută corespunde infracțiunii de tâlhărie (…).

(…) adaptează pedeapsa aplicată de instanţa străină și dispune executarea într-un penitenciar din România a pedepsei de 3 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie prevăzută în art. 233 C.pen. cu aplicarea art. 77 lit. a) și d) C.pen.

Constată că, din pedeapsa închisorii aplicată prin hotărârea recunoscută, persoana solicitată mai are de executat un rest de 2 ani, o lună și 27 zile închisoare.

(…) scade din durata pedepsei perioada de 24 ore a reținerii persoanei solicitate din data de 22.11.2023.

(…) dispune emiterea mandatului de executare a pedepsei la data pronunțării prezentei sentințe”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax