Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Femeie din Alba Iulia infectată cu COVID, cu dosar penal după ce a părăsit domiciliul unde era carantinată. Unde a fost găsită


Publicat

O femeie din Alba Iulia s-a ales cu dosar penal după ce a plecat de la adresa de domiciliu unde era carantinată ca urmare a diagnosticării cu virusul Sars-Cov-2. Aceasta a fost găsită pe raza unui sat din județul Mureș. 

Comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia:

În supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a fost înregistrat la data de 19 octombrie 2020 dosarul penal cu nr. 2651/P/2020, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că:

În data de 14 octombrie 2020, organele de poliţie au constatat că o persoană de sex feminin nu se afla la adresa de domiciliu din municipiul Alba Iulia, unde era carantinată ca urmare a diagnosticării cu virusul SARS-CoV-2, fiind ulterior identificată pe raza unui sat din județul Mureș.

Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

foto: arhivăȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ISU Alba angajează 7 subofițeri pe durată determinată, fără concurs. Condiții și detalii pentru înscriere

Publicat

În perioada 23-27 noiembrie 2020, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “UNIREA” al județului Alba, organizează selecția în vederea ocupării unor posturi de execuție vacante, cu încadrare temporară, fără concurs, pe durata instituirii stării de risc epidemiologic și biologic, în baza prevederilor art. 21 din Legea 136/2020.

În conformitate cu prevederile art. 21 alin. (1) din Legea nr. 136 din 18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, ale Ordinului Ministrului Afacerilor Interne nr. 46/2020 pentru aprobarea Procedurii privind ocuparea, fără concurs, a posturilor vacante din unitățile Ministerului Afacerilor Interne, pe durată determinată de 6 luni, în contextul instituirii stării de urgență pe teritoriul României, în baza aprobării de către Ministerul Afacerilor Interne a Notei Raport a I.G.S.U. nr. 34766 din 05.08.2020 privind solicitarea aprobării inițierii procedurilor de selecție în vederea ocupării unor posturi operative de la  nivelul unităților subordonate I.G.S.U., prevăzute a fi încadrate cu subofițeri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al Judeţului Alba, cu sediul în municipiul Alba Iulia, strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 10, organizează selecție în vederea încadrării temporare, fără concurs, pe durata instituirii stării de risc epidemiologic și biologic a unui număr de 7 posturi de execuție vacante, prin rechemare în activitate/încadrare directă, cu recrutare din rândul persoanelor care îndeplinesc condiţiile legale, criteriile specifice şi cerințele stabilite în fișa postului, a următoarelor posturi vacante:

Denumirea postului vacant – Structura/Subunitatea – Categoria de personal – Număr de posturi – Gradul maxim prevăzut al funcției

  • Subofițer operativ principal – Detașamentul de Pompieri Alba Iulia – Garda de Intervenție nr. 2 Sebeș – Subofițer – 1 – Plutonier adjutant șef
  • Subofițer operativ principal – Stația de Pompieri Cîmpeni – Subofițer – 2 – Plutonier adjutant șef
  • Conducător auto (autospeciale) – Stația de Pompieri Cîmpeni – Subofițer – 3 – Plutonier adjutant șef
  • Conducător auto – (autospeciale) – Serviciul Logistic Grupa – transport – Subofițer – 1 – Plutonier adjutant șef

Definirea sumară a atribuţiilor postului:

1. Pentru posturile de subofițer operativ principal:

– participă la misiunile subunităţii privind gestionarea situaţiilor de urgenţă ;

– cunoaşte în bune condiţii concepţia de organizare a intervenţiei şi întrebuinţarea forţelor şi mijloacelor particularităţile căilor de acces şi surselor de apă din raionul de intervenţie al
subunităţii;

– utilizează metodele specifice de salvare, evacuare şi acordarea primului ajutor medical persoanelor afectate, precum şi protejarea şi evacuarea animalelor şi bunurilor ameninţate în situaţii de urgenţă.

2. Pentru posturile de conducător auto (autospeciale) de la subunitățile de intervenție:

– răspunde de reparaţiile, întreţinerea şi exploatarea autospecialei pe care este încadrat;

– răspunde de modul în care se deplasează cu autospeciala pe drumurile publice şi la locul intervenţiei

– utilizează metodele specifice de salvare, evacuare şi acordarea primului ajutor medical persoanelor afectate, precum şi protejarea şi evacuarea animalelor şi bunurilor ameninţate în situaţii de urgenţă;

– utilizează cunoştinţele şi deprinderile pe care le posedă, tehnica de intervenţie, instalaţiile specifice şi utilajele/accesoriile/substanţele din dotarea subunităţii/obiectivului, sau care există în proximitatea acestuia, în scopul executării intervenţiei;

– conduce autospecialele de intervenţie din înzestrarea subunităţii.

3. Pentru posturile de conducător auto (autospeciale) de la Serviciul Logistic – Grupa Transport:

– conduce autovehiculele din dotarea unității, executând activități de transport de persoane și bunuri materiale în scopul îndeplinirii misiunilor inspectoratului;

– execută activități de întreținere și exploatare corectă a autovehiculelor din dotare şi participă la executarea reparațiilor și reviziilor efectuate în cadrul atelierului inspectoratului;

– răspunde de menținerea în stare normală de funcționare a autovehiculelor din dotare

Pentru informații suplimentare: 0743184717 – Serviciul Resurse Umane sau pe www.isualba.ro/posturi-incadrare-temporara/

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford are o eficienţă de 70%, dar e mai ieftin şi mai uşor de depozitat

Publicat

Vaccin, gripa

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de laboratorul britanic AstraZeneca şi Universitatea Oxford are o eficienţă în medie de 70%, potrivit unui comunicat publicat luni, relatează AFP.

Este vorba despre rezultate intermediare ale studiilor clinice la scară largă realizate în Marea Britanie şi Brazilia, precizează AstraZeneca.

Vezi SONDAJ Alba24: Sunteți de acord să vă vaccinați împotriva Sars-Cov-2, în condițiile în care acest lucru va fi posibil?

În prezent, acest vaccin este mai puţin eficient decât cele dezvoltate de Pfizer/BioNTech şi Moderna, care au o eficacitate ce depăşeşte 90%, după cum au anunţat aceste companii, însă foloseşte o tehnologie mai tradiţională decât în cazul celorlalte două, ceea ce îl face mai ieftin şi mai uşor de depozitat, deoarece nu trebuie păstrat la temperaturi foarte scăzute.

AstraZeneca a declarat în comunicat că vaccinul său este „extrem de eficient” în prevenirea COVID-19, menţionând că niciun participant la studii nu a dezvoltat forme severe sau nu a trebuit internat.

Rezultatele preliminare se referă la studii realizate pe un eşantion de peste 20.000 de persoane, dintre care 131 au contractat boala.

Mai precis, eficienţa sa a crescut la 90% pentru un prim eşantion de persoane care a primit o jumătate de doză şi apoi o doză o lună mai târziu şi a scăzut la 62% pentru un alt grup care a primit două doze la o lună distanţă.

Grupul farmaceutic nu oferă detalii suplimentare pentru a explica această diferenţă de eficacitate.

În total, la aşa-numitele studii clinice de fază 3 la scară largă au participat 60.000 de persoane din întreaga lume. Ele se desfăşoară şi în Statele Unite, Japonia, Rusia, Africa de Sud, Kenya şi America Latină.

Laboratorul britanic a precizat că va prezenta rezultatele studiilor foarte rapid autorităţilor pentru a obţine o primă undă verde.

Datorită unui „lanţ simplu de aprovizionare”, vaccinul „va fi accesibil şi disponibil în întreaga lume”, a declarat Pascal Soriot, director general al AstraZeneca, într-un comunicat.

Grupul afirmă că avansează rapid în fabricarea planificată a 3 miliarde de doze, care vor fi disponibile în 2021.

Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a declarat pentru Sky News că este „foarte fericit” în legătură cu această veste considerată drept „încurajatoare”.

„Este crucial ca autoritatea de reglementare independentă, MHRA, să analizeze datele şi să verifice dacă vaccinul este eficient şi sigur”, însă „acest vaccin dezvoltat aici (în Marea Britanie) este mai uşor de administrat decât cel al Pfizer, deoarece nu trebuie păstrat la -70 de grade”, a adăugat ministrul.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Zile de coșmar pentru o femeie din Câmpeni: Fostul iubit a amenințat-o cu moartea deși avea interdicție să se apropie de aceasta

Publicat

politie, IPJ, masina politie

Polițiștii din Câmpeni îl cercetează penal pe un bărbat din oraș care, în ciuda faptului că avea interdicție să se apropie de concubina sa, s-a dus la ea acasă și a amenințat-o.

Potrivit IPJ Alba, la data de 20 noiembrie 2020, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Câmpeni au întocmit dosar de cercetare penală, pentru încălcarea ordinului de protecție, față de un bărbat de 40 de ani, din Câmpeni.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în zilele de 18 și 19 noiembrie s-ar fi deplasat la locuința concubinei sale și ar fi amenințat-o cu moartea, în ciuda faptului că bărbatul avea interdicția de a se apropia de aceasta și de copiii lor minori.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Tânăr din Oradea, prins la volan cu permisul suspendat pe DN74 A, în Alba. Polițiștii i-au deschis dosar penal

Publicat

Un tânăr din Oradea s-a ales cu dosar penal după ce au condus, cu permisul suspendat, un autoturism pe un drum național din județul Alba.

Potrivit IPJ Alba, vineri, în jurul orei 23,50, polițiștii Postului de Poliție Vidra l-au depistat pe un tânăr de 27 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 74 A, având permisul de conducere suspendat.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate