Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Femeie din Crăciunelu de Jos, sancționată după ce a îndemnat la vot pe o rețea de socializare. Precizări IPJ Alba

Publicat

O femeie din Crăciunelu de Jos a fost sancționată pentru continuarea propagandei electorale după ce a postat pe o rețea socială o fotografie cu buletinul ei cu mențiunea votat și  îndemnul de a vota o anumită formațiune politică.

De asemenea, au fost sancționate și două unități comerciale din Alba Iulia care vindeau alcool în proximitatea secțiilor de votare.

”Procesul electoral s-a desfășurat, până la ora acestei declarații (20.00 – n.r), fără a fi înregistrate incidente în planul siguranței publice sau în ceea ce privește buna desfășurare a exercitării dreptului la vot.

Polițiștii s-au sesizat, din oficiu, în legătură cu faptul că, în această după amiază, o persoană din comuna Crăciunelu de Jos a postat pe o rețea socială o fotografie cu partea din spate a actului de identitate având aplicat timbru autocolant cu mențiunea ”votat” împreună cu îndemnul de a vota o anumită formațiune politică.

Persoana a fost sancționată contravențional, în conformitate cu prevederile art. 98  din Legea 208 din 2015, pentru continuarea propagandei electorale.

În jurul orei 17,30, pe parcursul activităților de patrulare desfășurate în teren de forțele de ordine, s-a constatat faptul că la două societăți comerciale din Alba Iulia, situate la o distanță mai mică de 500 de metri de două secții de votare, se comercializează băuturi alcoolice.

Reprezentanții societăților comerciale au fost sancționați contravențional, conform Legii 208 din 2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților.

Misiunea forțelor de ordine continuă. În acest moment, la cele 439 de secții de votare dar și în teren sunt prezenți peste 800 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne.

După încheierea votului, efectivele MAI vor rămâne în dispozitiv pentru a asigura protecția transportului către Biroul Electoral Județean a buletinelor de vot și a celorlalte materiale care rezultă în urma votării”, a transmis comisar de poliție Luminița Prodan, purtătorul de cuvânt IPJ Alba.

Sfătuirea alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral se sancționează cu amendă cuprinsă între 4.500 și 10.000 de lei sau avertisment. La fel și continuarea propagandei electorale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax