Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Femeie din Ocna Mureș, condamnată pentru fals informatic. Și-a ajutat iubitul să obțină un certificat de vaccinare pentru Covid

Publicat

O femeie care a lucrat la centrul de vaccinare anti-Covid din Ocna Mureș a fost condamnată pentru fals informatic. O pedeapsă a primit și iubitul ei, care i-a fost complice. 

Faptele pentru care cei doi au ajuns în instanță s-au petrecut în 6 iunie 2021. La acea perioadă România era în plină pandemie și pentru a se imuniza, cetățenii trebuiau să se vaccineze.

Bărbatul în cauză nu a vrut să se vaccineze și a apelat la logodnica sa, pentru a-i elibera în fals un certificat care să ateste că a fost vaccinat.

În data de 2 februarie 2024, magistrații Judecătoriei Aiud au dat o decizie în acest caz. Motivarea instanței a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul CSM, rejust.ro.

Fals informatic

Femeia lucra ca și registrator la centrul de vaccinare. Pentru a atesta în fals că bărbatul s-a vaccinat anti COVID-19, acesta a introdus datele acestuia peste datele de identificare ale unui alte persoane care se vaccinase.

Datele au fost introduse în sistem, peste poziția bărbatului care s-a vaccinat în realitate.

Automat pe numele bărbatului a fost emis în fals un certificat de vaccinare. Însă totul a fost descoperit de angajații centrului. Prin percheziție informatică s-a putut afla cine a introdus în fals datele, pe platformă.

Decizia Judecătoriei Aiud

În data de 2 februarie 2024 magistrații Judecătoriei Aiud au dat o decizie în cazul de fals informatic. Cei doi au fost condamnați la câte 8 luni de închisoare, cu amânare.

Decizia magistraților nu a fost definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax