Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Femeie din Sebeș, condamnată la închisoare pentru că nu a plătit pensie alimentară celor doi copii lăsați în grija tatălui

Publicat


bani inselaciune

O femeie din Sebeș a fost condamnată la 8 luni de închisoare pentru abandon de familie, deoarece nu a platit pensia alimentară a celor doi copii, pe care îi are în urma unei căsătorii. În anul 2014, femeia a fost obligată la plata unei pensii de întreținere în valoare de 220 de lei, câte 110 lei pentru fiecare copil, dar aceasta nu și-a onorat obligația față de minori.

După două condamnări pentru abandon de familie, una cu suspendare și una cu executare, femeia, care era căutată de poliție, a fost identificată și luni a fost transportată la Penitenciarul Aiud pentru executarea pedepsei.

Prima condamnare a Lilianei B.V. a fost dată de către Judecătoria Sebeș, în anul 2016, când fostul soț a raportat că femeia a întârziat cu plata pensiei de întreținere timp de 10 luni, acumulând o restanță în cuantum de 2.200 lei.

În timpul procesului, femeia a declarat ”atât în fața organelor de urmărire penală, în declarația dată calitate de suspect (fila 16 dosar UP), cât și în fața instanței (filele 50-51) că nu a plătit pensie de întreținere niciodată pentru minori, de aproximativ 5 ani de când s-a mutat din domiciliul conjugal”.

Atunci femeia a fost condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare și plata de cheltuieli judiciare către stat, în cuantum de 920 lei, din care 80 lei cheltuieli din cursul urmăririi penale.

În 2018, femeia a fost trimisă iar în judecată pentru abandon de familie, deoarece ”cu rea credință, a omis să-și îndeplinească obligația legală de plată a pensiei de întreținere stabilită în favoarea minorilor pentru perioada mai 2016 și până în decembrie 2017, având o restanță de 4.400 lei”, se arată în motivarea instanței.

Femeia a declarat în timpul procesului că nu a achitat pensia de întreținere din cauza faptului că a locuit cu chirie și nu are nici un venit. Dar, după cum se mai arată în motivarea instanței, ”inculpata, fiind o persoană sănătoasă, (…) nu a depus nici un efort de căutarea unui loc de muncă, aspect dovedit cu adresa AJOFM Alba”.

Mai mult, dintr-o adresă a Direcției Venituri a Municipiului Sebeș a rezultat că inculpata figurează cu o locuință și un teren în suprafața de 400 mp situate în Sebeș.

Pentru abandon de familie, femeia a fost condamnată la 6 luni de închisoare, sentința cu suspendare din 2016 a fost revocată, iar la cele șase luni a mai fost adăugat un spor din cealaltă pedeapsă, rezultând ca Liliana B.V. să execute 8 luni de închisoare cu executare.

Potrivit IPJ Alba, luni, 12 august, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sebeș au identificat și reținut o femeie de 43 de ani, din Sebeș, care este posesoarea unui mandat de executare a pedepsei închisorii.

Femeia a fost condamnată, de Judecătoria Sebeș, la executarea unei pedepse privative de libertate de 8 luni închisoare, pentru abandon de familie și era dată în urmărire întrucât se sustrăgea executării pedepsei.

Condamnata a fost depusă în Penitenciarul Aiud.

 

 

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Mediului vrea să interzică exportul de lemn în spațiul extracomunitar. Pentru UE nu se poate lua această măsură

Publicat

Costel Alexe, noul ministru liberal al mediului, apelor și pădurilor, a declarat joi seara la Digi24 că Guvernul ia în calcul interzicerea exporturilor de bușteni în țările care nu sunt membre ale Uniunii Europene. Potrivit acestuia, o asemenea măsură nu este posibilă și în spațiul intercomunitar, pentru că legislația UE nu permite o asemenea măsură […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cugirul s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare. Bradul de Craciun a fost aprins, iar în centrul orașului au pornit colindele

Publicat

Cugirul a intrat în spiritul Crăciunului. Vineri, în centrul orașului, a fost inaugurat tradiționalul brad de Crăciun și a fost aprins iluminatul festiv de sărbători.  Luminițele de Crăciun au fost aprinse de primarul Adrian Teban și și viceprimarul Călin Furdui, alături de elevii care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Zilele cu cea mai mare poluare a aerului din Alba Iulia, analizate cu o aplicație a The NY Times. Statusul orașului: periculos

Publicat

Cea mai mare poluare a aerului din Alba Iulia, în perioada 2016 – 2019, a fost înregistrată anul trecut. În două zile din lunile mai și noiembrie, valorile particulelor în suspensie (PM 2.5) într-o singură oră au fost de peste 30 de ori mai mari decât limita maximă admisă pentru întreaga zi.  Cotidianul american The […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 100 de unitați de alimentație publică din Alba verificate și amenzi date de inspectorii DSVSA

Publicat

comercianti piata

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au verificat, în perioada 28 noiembrie – 5 decembrie, un număr de 135 de unități de alimentație publică, cu scopul prevenirii toxiinfecțiilor alimentare. Au fost controlate unități de alimentație publică care desfășoară activități în domenii precum fabricarea pâinii, procesării laptelui, procesării cărnii, comerț cu amănuntul, fabricarea prăjiturilor, a […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate