Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Femeie din Sebeș, condamnată la închisoare pentru că nu a plătit pensie alimentară celor doi copii lăsați în grija tatălui

Publicat


bani inselaciune

O femeie din Sebeș a fost condamnată la 8 luni de închisoare pentru abandon de familie, deoarece nu a platit pensia alimentară a celor doi copii, pe care îi are în urma unei căsătorii. În anul 2014, femeia a fost obligată la plata unei pensii de întreținere în valoare de 220 de lei, câte 110 lei pentru fiecare copil, dar aceasta nu și-a onorat obligația față de minori.

După două condamnări pentru abandon de familie, una cu suspendare și una cu executare, femeia, care era căutată de poliție, a fost identificată și luni a fost transportată la Penitenciarul Aiud pentru executarea pedepsei.

Prima condamnare a Lilianei B.V. a fost dată de către Judecătoria Sebeș, în anul 2016, când fostul soț a raportat că femeia a întârziat cu plata pensiei de întreținere timp de 10 luni, acumulând o restanță în cuantum de 2.200 lei.

În timpul procesului, femeia a declarat ”atât în fața organelor de urmărire penală, în declarația dată calitate de suspect (fila 16 dosar UP), cât și în fața instanței (filele 50-51) că nu a plătit pensie de întreținere niciodată pentru minori, de aproximativ 5 ani de când s-a mutat din domiciliul conjugal”.

Atunci femeia a fost condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare și plata de cheltuieli judiciare către stat, în cuantum de 920 lei, din care 80 lei cheltuieli din cursul urmăririi penale.

În 2018, femeia a fost trimisă iar în judecată pentru abandon de familie, deoarece ”cu rea credință, a omis să-și îndeplinească obligația legală de plată a pensiei de întreținere stabilită în favoarea minorilor pentru perioada mai 2016 și până în decembrie 2017, având o restanță de 4.400 lei”, se arată în motivarea instanței.

Femeia a declarat în timpul procesului că nu a achitat pensia de întreținere din cauza faptului că a locuit cu chirie și nu are nici un venit. Dar, după cum se mai arată în motivarea instanței, ”inculpata, fiind o persoană sănătoasă, (…) nu a depus nici un efort de căutarea unui loc de muncă, aspect dovedit cu adresa AJOFM Alba”.

Mai mult, dintr-o adresă a Direcției Venituri a Municipiului Sebeș a rezultat că inculpata figurează cu o locuință și un teren în suprafața de 400 mp situate în Sebeș.

Pentru abandon de familie, femeia a fost condamnată la 6 luni de închisoare, sentința cu suspendare din 2016 a fost revocată, iar la cele șase luni a mai fost adăugat un spor din cealaltă pedeapsă, rezultând ca Liliana B.V. să execute 8 luni de închisoare cu executare.

Potrivit IPJ Alba, luni, 12 august, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sebeș au identificat și reținut o femeie de 43 de ani, din Sebeș, care este posesoarea unui mandat de executare a pedepsei închisorii.

Femeia a fost condamnată, de Judecătoria Sebeș, la executarea unei pedepse privative de libertate de 8 luni închisoare, pentru abandon de familie și era dată în urmărire întrucât se sustrăgea executării pedepsei.

Condamnata a fost depusă în Penitenciarul Aiud.

 

 

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Trascău Trail Run, concurs de alergare montană la Rimetea. Curse epice în peisaje de poveste. Înscriere și programul competiției

Publicat

trascau

La Rimetea va avea loc, pe 28 septembrie, a doua ediție a concursului de alergare montană Trascău Trail Run. Competiția se va desfășura pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Transilvania, într-un peisaj de poveste și cu semnificație istorică. Piatra Secuiului, Cetatea Colțești cu donjonul secular și pădurile de foioase ce îmbracă muntele Ardașcheia […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Sondaj Alba24, faza pe partide: Cine considerați că ar trebui să candideze la funcția de primar al municipiului Alba Iulia?

Publicat

s

Alegerile pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia, stârnesc dezbateri și calcule în interiorul principalelor formațiuni politice din județ, în condițiile în care, în lipsa lui Mircea Hava, lupta este deschisă. Poziția de primar în municipiul reședință de județ este foarte importantă pentru orice partid, întrucât influențează mult și ceea ce se întâmplă în […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Ce pedeapsă a primit un tânăr din Cugir, care a amenințat cu moartea bătaia și mutilarea un agent de poliție

Publicat

politie

Un tânăr de 19 ani, din Cugir, a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu amânare, după ce a amenințat cu moarte, bătăia și cu mutilarea un agent de poliție.  Fapta s-a petrecut în data de 6 octombrie a anului 2018. Atunci agentul de poliție S.Ș. a intrevenit pe o stradă din municipiu, fiind […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 18.300 de lei, pensia medie pentru magistrați. Câte pensii de serviciu se plătesc în România

Publicat

Peste 3.800 de persoane beneficiau de pensii de serviciu, la finalul lunii iulie 2019, în baza Legii 303/2004, privind statulul procurorilor şi judecătorilor. Pensia medie în cazul acestor beneficiari era de 18.315 lei, din care 17.143 de lei cotă suportată din bugetul de stat, informează Mediafax. În total, potrivit datelor centralizate de Casa Naţională de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate