Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Femeie din Sebeș, condamnată la închisoare pentru că nu a plătit pensie alimentară celor doi copii lăsați în grija tatălui

Publicat

bani inselaciune

O femeie din Sebeș a fost condamnată la 8 luni de închisoare pentru abandon de familie, deoarece nu a platit pensia alimentară a celor doi copii, pe care îi are în urma unei căsătorii. În anul 2014, femeia a fost obligată la plata unei pensii de întreținere în valoare de 220 de lei, câte 110 lei pentru fiecare copil, dar aceasta nu și-a onorat obligația față de minori.

După două condamnări pentru abandon de familie, una cu suspendare și una cu executare, femeia, care era căutată de poliție, a fost identificată și luni a fost transportată la Penitenciarul Aiud pentru executarea pedepsei.

Prima condamnare a Lilianei B.V. a fost dată de către Judecătoria Sebeș, în anul 2016, când fostul soț a raportat că femeia a întârziat cu plata pensiei de întreținere timp de 10 luni, acumulând o restanță în cuantum de 2.200 lei.

În timpul procesului, femeia a declarat ”atât în fața organelor de urmărire penală, în declarația dată calitate de suspect (fila 16 dosar UP), cât și în fața instanței (filele 50-51) că nu a plătit pensie de întreținere niciodată pentru minori, de aproximativ 5 ani de când s-a mutat din domiciliul conjugal”.

Atunci femeia a fost condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare și plata de cheltuieli judiciare către stat, în cuantum de 920 lei, din care 80 lei cheltuieli din cursul urmăririi penale.

În 2018, femeia a fost trimisă iar în judecată pentru abandon de familie, deoarece ”cu rea credință, a omis să-și îndeplinească obligația legală de plată a pensiei de întreținere stabilită în favoarea minorilor pentru perioada mai 2016 și până în decembrie 2017, având o restanță de 4.400 lei”, se arată în motivarea instanței.

Femeia a declarat în timpul procesului că nu a achitat pensia de întreținere din cauza faptului că a locuit cu chirie și nu are nici un venit. Dar, după cum se mai arată în motivarea instanței, ”inculpata, fiind o persoană sănătoasă, (…) nu a depus nici un efort de căutarea unui loc de muncă, aspect dovedit cu adresa AJOFM Alba”.

Mai mult, dintr-o adresă a Direcției Venituri a Municipiului Sebeș a rezultat că inculpata figurează cu o locuință și un teren în suprafața de 400 mp situate în Sebeș.

Pentru abandon de familie, femeia a fost condamnată la 6 luni de închisoare, sentința cu suspendare din 2016 a fost revocată, iar la cele șase luni a mai fost adăugat un spor din cealaltă pedeapsă, rezultând ca Liliana B.V. să execute 8 luni de închisoare cu executare.

Potrivit IPJ Alba, luni, 12 august, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sebeș au identificat și reținut o femeie de 43 de ani, din Sebeș, care este posesoarea unui mandat de executare a pedepsei închisorii.

Femeia a fost condamnată, de Judecătoria Sebeș, la executarea unei pedepse privative de libertate de 8 luni închisoare, pentru abandon de familie și era dată în urmărire întrucât se sustrăgea executării pedepsei.

Condamnata a fost depusă în Penitenciarul Aiud.

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax