Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Femeile de succes din Alba: influente, luptătoare, abile, creative și manageri de top. LISTA rămâne deschisă


Publicat

femei

Frumoase, elegante, gingașe și afectuoase. Dar femeile pot fi și puternice, demonstrând că pot, la fel de bine, să conducă instituții, companii cu sute de angajați, să organizeze evenimente pentru mii de oameni sau pur și simplu să facă ceva în folosul celorlalți. De multe ori chiar mai bine decât bărbații.

Județul Alba se poate lăuda cu un veritabil „buchet” de doamne și domnișoare care ”mișcă lucruri” și care, își aduc, zi de zi sau de câte ori au ocazia, contribuția la dezvoltarea comunității.

”La mulți ani ” tuturor doamnelor și domnișoarelor și le urăm să devină la fel de puternice ca oricare dintre FEMEILE prezentate mai jos. Facem precizarea că nu este un top, iar numele sunt ordonate aleatoriu. Puteți completa și voi lista cu propuneri argumentate și descrieri.

Vezi și: MESAJE de 8 MARTIE 2018: Cele mai frumoase urări pentru femeile din viața ta. Mamă, iubită sau colege

Theodora Popa – vicepreşedinte al ” Theodora Golf Club”. Theodora are 27 de ani şi este absolventă de Ştiinţe Economice la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. În 2014, imediat ce a absolvit facultatea, a devenit oficial membru în conducerea companiei Transavia, înfiinţată de tatăl său în 1991. În prezent, Theodora este vicepreşedinte al Grupului Transavia, evaluat la peste 200 de milioane de euro.

Ioana Bogățan – directoarea Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia, este de profesie actriță. În fiecare an, organizează Festivalul Internațional de Teatru „Povești” la Alba Iulia. Tânără, frumoasă, deșteaptă, are Mercedes, casă frumoasă.

Ionela Florea – procurorul șef al DIICOT Alba

Danusia Boicean – procuror șef al Serviciului Teritorial Alba al DNA

Elena Ignat – directoarea Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, profesoară de biologie. Este secretar pentru învățământ preuniversitar al Comisiei Naționale de Educație a PNL . A lucrat câteva luni și la Ministerul Apelor și Pădurilor în funcția de consilier al ministrului. A renunțat la ”ozonul” de la ”Ape și Paduri”  pentru că a considerat că educația este mai importantă și mai sănătoasă pentru comunitate.

Elena Covaciu – manager și acționar IPEC- una dintre cele mai mari companii de porțelan din România. Conduce cu mână de fier o companie cu peste 500 de angajați care a devenit principalul furnizor de obiecte de porțelan pentru IKEA.

Marcela Dărămuș – profesor de științe economice la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia și inspector școlar general. Președinta Organizației de Femei a PSD Alba și fost consilier județean.

Oana Badea – primar al municipiului Aiud, profesor, fost secretar de stat la Ministerul Educației. Femeia care a  impus cu o ”forță de fier” schimbările din învățământul preuniversitar. A făcut ceea ce mulți bărbații care au fost la conducerea ”Educației” nu au avut curaj să facă. Sa schimbe un sistem obosit și depășit.

Silvia Moldovan – director executiv al Serviciului de Investiții al Primăriei Alba Iulia, omul din spate al tuturor proiectelor de dezvoltare a orașului Alba Iulia și a Cetății Alba Carolina. Așa cum sunt ele: unele lăudate, altele criticate.

Hedviga Călin – arhitectul șef al municipiului Alba Iulia, femeia care a influențat, în ultimii ani, dezvoltarea urbanistică a municipiului Alba Iulia. Greu să repari ce-au stricat alții.

Laura Orian – artistă, interpretă, profesoară la Liceul de Muzică și Arte Plastice din Alba Iulia, inițiatoare a proiectului Școala de Jazz și director artistic al Festivalului Alba Jazz. Blonda fără de care nu i-am fi avut la Alba Iulia pe Richard Galliano & Tangaria New Quartet, și pe Omar Sosa & The New Afro-Cuban Quartet. Au fost, au cântat, am plătit , au plecat.

Diana Câmpan – conferențiar universitar la Universitatea „1 Decembrie 1918”, scriitoare și critic literar. Diana Câmpan este mintea din spatele multor proiecte de la UAB.

Lenuța Bubur – primar al comunei Crăciunel. Primărița care face cât zece bărbați adevărați.

Lenuța Aldea – primar al comunei Cergău.

Emilia Livia Cândrea – primar al comunei Doștat.

Lorincz Helga- Viceprimar al muicipiului Aiud. Președinte al Filialei Alba a Uniunii Democratice a Maghiarilor din România

Nicoleta Coșarcă – de profesie economist, manager Spitalului Județean de Urgență Alba. A știut cum să-i convingă pe cei de la conducerea CJ Alba să schimbe fața Spitalului din Alba Iulia.

Delia Cristescu – directorul Serviciului Public de Asistență Socială al Primăriei Alba.” Mama” adoptivă a săracilor din Alba Iulia.

Alexandra Iuliana Paștiu – președinte Curtea de Apel Alba Iulia

Ada Rus – director executiv adjunct al OIR POSDRU Centru. A fost purtător de cuvânt al Prefecturii Alba și a Primăriei Aiud. Este una dintre dovezile că nu este de ajuns să fi deștept dacă nu ai și-un pic de sprijin politic.

Ioana Rustoiu – muzeograf, organizator evenimente culturale la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Anda Udrea – director Fair-Play Impex  și președinta Organizației de Femei a PNL Alba Iulia. Conduce una dintre cele mai mari companie de confecții din Alba. Nu poate produce cât vor să cumpere italienii.

Luminița Prodan– purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Alba

Alina Marescu – purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba

Monica Popescu – subprefect al Județului Alba.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. Eu

    joi, 08.03.2018 at 23:57

    Sigur mai mult de jumate din ele au ajuns in functii pe” pile” dar nu mai conteaza ,acum sunt” femeile de succes”

  2. ilie de la scularie

    vineri, 09.03.2018 at 11:07

    In aceasta lista sunt amestecate putinele femei capabile, cu caracteristicile din titlul articolui care prin multa munca, timp pierdut si sacrificii au ajuns unde au ajuns cu alte femei ce fie au unul sau mai multe partide in spate ori au avut/au „domni generosi”. Astea din urma se stiu ele care sunt, dar avand soricul gros dau lectii altora

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Reguli noi în fotbalul din România: Jucătorii care scuipă sau își suflă nasul pe teren riscă suspendarea și chiar amendă

Publicat

fotbal covid

Coronavirusul a adus reguli noi în fotbal. Jucătorii din România riscă să fie suspendați între 6 și 12 meciuri și să ia chiar șiamendă în cazul în care scuipă sau își suflă nasul pe teren, potrivit noului protocol ce va fi pus în aplicare odată cu reluarea sezonului, aprobat de Federația Română de Fotbal scrie Romania24.ro.

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) și Federația Română de Fotbal (FRF) au pus la punct două protocoale, care au fost aprobate de Comitetul Executiv al FRF. Documentele cuprind noi regul cu privire la desfășurarea meciurilor din România odată cu reluarea competiției după pauza provocată de criza COVID-19, ce este planificată pentru luna iunie.

Potrivit documentului, fotbaliștii vor trebui să păstreze o distanță de cel puțin 2 metri unul față de celălalt în timpul antrenamentelor, iar echipa și rezervele nu vor avea voie să stea împreună înaintea meciurilor.

Liga română va fi reluată fără spectatori, iar pe stadion nu va fi permisă prezența a mai mult de 150 de persoane în timpul meciurilor.

UEFA a cerut FRF ca până la 1 iunie să prezinte un plan privind reluarea meciurilor.

Federația Română de Fotbal speră că sezonul fotbalistic intern va putea fi reluat la 13 iunie, însă decizia are nevoie de aprobarea guvernului.

Toate competițiile au fost suspendate la mijlocul lunii martie din cauza epidemiei de coronavirus.

Regulile stabilite LPF și FRF pentru reluarea campionatului de fotbal

Autocarele echipelor vor veni la ore diferite la stadion – oaspeții cu 90 de minute înainte de startul partidei, iar gazdele cu 75 – astfel încât să fie evitată aglomerarea pe holurile de acces.

Protocolul LPF stipulează că jucătorii echipei gazdă trebuie să folosească mașinile personale, și nu autocarul echipei.

Dacă fotbaliștilor le va fi măsurată temperatura în cantonament, arbitrii vor trece prin această procedură la stadion.

Jucătorii  vor fi nevoiți să își dezinfecteze mâinile la intrarea în stadion. În urma lor va veni cineva – fără să intre în contact cu ei – care va curăța cu dezinfectant și „spațiile comune atinse cu mâinile”.

Odată ajunși la stadion – unde fotbaliștii își vor aduce singuri echipamentele – titularii se duc direct la vestiare, iar rezervele merg pe gazon. Când s-au îmbrăcat fotbaliștii din „primul 11”, ei vor face schimb de locuri cu ceilalți.

Echipele vor ieși la încălzire pe rând, iar jucătorii vor păstra distanța socială chiar și pe teren, dar doar în timpul încălzirii, bineînțeles.

Mingile vor fi și ele dezinfectate. Mai mult decât atât, este recomandat ca ședințele tehnico-tactie să aibă loc doar în situații excepționale.

„Nu sunt recomandate ședințele tehnico-tactice în vestiar decât dacă acestea sunt strict necesare. De preferat ca ședințele tehnico-tactice să se desfașoare înaintea sosirii la stadion, în spații deschise (aer liber) sau în săli/incinte unde se poate păstra distanța de 2 metri intre participanți”, arată una din propuneri.

Salutul între jucători interzis

Protocolul FRF interzice în mod clar salutul dintre jucători – manifestat prin strângere de mână – înainte de partidă, iar cele două echipe nu vor mai veni împreună la centru pentru tradiționalul salut al tribunelor, care oricum vor fi fără spectatori, ci numai cu reprezentanți mass-media, oficiali de club și alți actori din categorii similare.

Arbitrii vor ieși pe gazon cu 10 minute înainte de start, în timp ce gazdele o vor face cu opt minute, iar oaspeții cu șase minute.

„Pe întreaga durată a jocului este interzis jucătorilor, staff-ului tehnic și oficialilor cluburilor eliminarea secrețiilor nazale și/sau a salivei pe suprafața de joc sau în zona vestiarelor, a tunelului de acces și a băncii tehnice”.

Toți cei care scuipă sau își suflă nasul, „vor fi sancționați în conformitate cu prevederile art. 63 alin. 2.3 din Regulamentul Disciplinar la care se va adăuga o penalitate sportivă”, ceea ce înseamnă, potrivit publicației citate, o suspendare între șase și 12 etape.

Coronavirusul a paralizat fotbalul din România

Fotbalul din România, care a fost paralizat de criza COVID-19, ar putea reîncepe după 13 iunie, fără spectatori. Anunțul a fost făcut de Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, care a explicat că, oricum, decizia privind reluarea activității sportive depinde de evoluția pandemiei de coronavirus.

„Gândim un plan pentru fotbal și pentru celelalte competiții, pentru că vor fi sporturi cu caracter individual care și doresc a a relua competițiile. avem un plan pt înot, pentru sălile de fitness, pentru pregătirea sportivă pentru celelalte sporturi care sunt închise și le vom analiza pe fiecare în parte.

Pe 1-2 iunie vom organiza o conferință în care vom prezenta toate regulile pentru repornirea Ligi I de fotbal.

Joi, la INSP, vom avea o discuție mult mai consistentă în legătură cu aceste scenarii, cu propunerile pe care LPF și FRF le-au avansat deja și vom avea în continuare discuții cu cei doi organizatori de competiții, astfel încât să le avansăm public”, a afirmat ministrul Ionuț Stroe, într-o intervenție la Digi24.

Ministrul a mai spus că pe stadioane vor fi delimitate 3 zone: o zonă de securitate interioară – terenul, tunelul de acces și vestiarele, unde vor fi maximum 100 de persoane, o a doua zonă, în tribune, care va fi organizată pentru transmisiile TV și presă și o zonă exterioară, pentru personalul de pază.

Nu va fi permis deocamdată accesul publicului.

„Din păcate, în faza incipientă, competițiile în România vor fi fără public. Dacă lucrurile evoluează în sens pozitiv, probabil că vom ajunge și în acel moment”, a precizat Stroe.

Sursa: hotnews.ro, Digi24, Fanatik.ro
Foto: Facebook/ CFR Cluj

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Grecia a relansat liniile de feribot spre insule. Când ar putea fi deschise hotelurile

Publicat

Grecia a reluat legăturile cu feribotul spre insule, fiind permis restaurantelor, cafenelelor și barurilor să se redeschidă.

Guvernul elen deschide gradual activitatea, hotelurile urmând să poată primi oaspeți din 15 iunie, după 3 luni în care au fost închise.

Zborurile internaționale vor ajunge în destinațiile principale începând cu 1 iulie.

Până acum, insulele grecești au fost ferite de coronavirus.

Unul din cinci greci lucrează în turism.

În Grecia, au fost înregistrate mai puțin de 3000 de cazuri de coronavirus în Grecia și 172 de decese.

Sursă: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

HARTA județelor fără nici o infectare cu COVID-19, înregistrată în ultimele 24 de ore. 8 județe au câte un singur caz

Publicat

În judeţele Alba, Arad, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Neamţ, Satu Mare, Tulcea şi Vâlcea nu a mai fost înregistrat nici un caz de infectare cu COVID-19, în ultimele 24 de ore.

Există alte opt judeţe din ţară unde, în ultimele 24 de ore, a fost înregistrat doar câte un singur caz confirmat de infecţie cu COVID-19: Bistriţa-Năsăud, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Maramureş, Mehedinţi, Timiş şi Vaslui.

La nivel naţional sunt 18.594 de cazuri confirmate cu COVID-19, iar pe secţiile ATI sunt internați 198 de pacienți, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

ZERO cazuri active de coronavirus la Aiud. Primăria a anunțat că toate cele 20 de persoane infectate s-au vindecat

Publicat

Municipiul Aiud nu mai are nici un caz activ de coronavirus, au anunțat miercuri reprezentanții primăriei pe pagina de Facebook a instituției.

20 de persoane s-au vindecat, potrivit sursei citate, iar o persoană infectată cu acest virus și-a pierdut viața.

Postarea Primăriei:

”Informare privind situația COVID-19 la nivelul municipiului Aiud la data de 27.05.2020:

– 0 cazuri active, conform DSP ALBA;
– 20 persoane vindecate;
– 1 persoană decedată;
– 85 persoane izolate la domiciliu;
– 0 persoane în carantină.

Începând de la momentul aplicării măsurilor de izolare pe raza municipiului Aiud, DSP Alba a dispus izolarea la domiciliu a 478 de persoane. Pentru 393 persoane perioada de izolare a încetat”.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate