Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fenomen astronomic rar, în iunie: 5 planete se aliniază și pot fi văzute de oriunde. Care e cel mai bun moment pentru observație

Publicat

Începând din acest weekend, pe cerul nopții poate fi văzută o aliniere rară de planete. Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn se vor alinia în ordinea distanței lor față de Soare. Cel mai bun moment pentru a vedea cele cinci planete aliniate este într-un interval de 30 de minute înainte de răsăritul Soarelui.

Acest fenomen rar a avut loc ultima dată în decembrie 2004. Anul acesta, distanța dintre Mercur și Saturn va fi mai mică, potrivit Sky & Telescope.

”Dacă vreți să vedeți această aliniere de planete, aveți nevoie de un binoclu și de cer senin spre est. Mercur poate fi văzut încă de la începutul lunii, dar va deveni în zilele următoare mai strălucitor și mai ușor de observat, spune Diana Hannikainen”, editor la Sky & Telescope, citată de CNN.

Restul planetelor ar trebui să fie vizibile cu ochiul liber, câtă vreme cerul e senin, a adăugat ea.

Pe lângă cele cinci planete, luna în scădere va fi, de asemenea, aliniată între Venus și Marte pe 24 iunie.

Fenomenul a început de vineri și va dura toată luna. Cele cinci planete vor apărea înșirate pe orizontul estic înainte de răsăritul soarelui cu Mercur, cel mai apropiat de stea, apărând cel mai jos la orizont și Saturn cel mai sus pe cerul nopții.

Foto: Pixabay

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax