Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fenomen meteo de INVERSIUNE TERMICĂ: cald la munte și ceață în restul țării. Începând de luni se face mai frig

Publicat

toamna

Meteorologii anunță în această dimineață un fenomen meteo inedit: Inversiune termică – cald la munte și ceață în restul țării. Este o vreme a extremelor, cu temperaturi mai ridicate ziua, în zonele montane, decât în zonele joase ale țării, care au fost acoperite de ceață.

Șoferii trebuie să circule cu băgare de seamă atât astăzi, cât și în diminețile următoare, și asta deoarece vom avea parte de ceață, iar vizibilitatea va fi destul de scăzută.

Vezi și VREMEA în ALBA până duminică: Temperaturile cresc ușor, dar va fi ceață. Mai cald la munte. Prognoza de weekend, 12-14 noiembrie

Meterologii anuntă și burniță în unele zone ale țării, dar nu este exclus nici să fie depuneri de chiciură. Este o vreme a extremelor, cu temperaturi mai ridicate ziua, în zonele montane, decât în zonele joase ale țării care au fost acoperite de ceață.

Cod galben de ceață cu formare de ghețuș în 17 județe

Dealtfel sâmbătă noaptea și dimineața până la ora 10,00 ceața s-a făcut simțită în 17 județe.

A fost ceață cu vizibilitate redusă şi posibil gheţuş în zona joasă a judeţelor Alba, Cluj, Bihor, Mureş, Sibiu şi Harghita (zona depresionară), precum şi în judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman și în zona continentala a judeţelor Constanţa şi Tulcea,

Meteorologul Alina Șerban a explicat, la Antena 3, ce implică fenomenul de inversiune termică și la ce temperaturi să ne așteptăm pentru zilele următoare.

”Într-adevăr, vorbim de temperaturi cu mult mai ridicate în zonele de deal și de munte, față de zonele joase de relief, respectiv, la ora 8:00, aveam temperaturi de 7-8 grade pe crestele montane, pozitive vorbim aici, și -6, -7 grade în zonele joase de relief.

În aceste condiții, bineînțeles că s-a produs și ceață în foarte multe zone din țară, ceață care determină vizibilitate scăzută, în partea de sud, de centru, de est și în vestul țării.

Această ceață va persista oarecum în anumite zone și pe parcursul zilei și va determina în continuare temperaturi mai scăzute decât în mod normal la această dată, în zonele joase de relief, pentru că în zonele de deal și de munte vom avea o vreme frumoasă, cu temperaturi ridicate, ce vor atinge și astăzi 15 – 16 grade.

Vremea se răcește de luni

Și în zona Capitalei, de altfel, vom avea temperaturi scăzute la această dată. Ne așteptăm la o vreme închisă pe parcursul zilei, care poate să determine temperaturi modeste, în funcție de cât va apărea soarele pe cer pe parcursul zilei de astăzi.

Acest tablou meteorologic cu temperaturi ridicate la munte și ceață și frig la șes și în zonele joase și depresionare se va menține și pe parcursul zilei de duminică.

Apoi un val de aer rece, de această dată, va cuprinde treptat toate zonele țării și va determina o vreme din ce în ce mai rece. Temperaturile vor scădea destul de mult, de luni. Atât valorile maxime, cât și cele minime vor fi negative în aproape toate regiunile.

Precipitațiile deocamdată nu apar, acestea vor fi astăzi și mâine”, a explicat meteorologul Alina Șerban.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax