Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fenomen meteo neobişnuit. Un val de praf saharian ar putea însoţi ninsorile din următoarea perioadă

Publicat

nor praf sahara

De astăzi, de la ora 15.00, mai multe judeţe din ţară, inclusiv Alba, intră sub Cod Galben şi Portocaliu de ger, ninsori şi vânt. Acestea ar putea fi însoţite de un fenomen mai puţin obişnuit.

Citeşte şi Atenţionări COD GALBEN şi PORTOCALIU în Alba şi în ţară până VINERI. Ger, ninsori, vânt, polei

Un nor de nisip fin ridicat din Sahara de o masă de aer cald se va întâlni cu frontul polar care a îngheţat, deja, România, scrie antena3.ro.

Potrivit meteorologilor greci, care monitorizează fenomenul, nisipul saharian poate ajunge şi în sud-estul României. Ninsoarea ar putea căpăta o nuanţă portocalie.

Valul de praf saharian provine din Libia şi este adus de diferitele fenomene meteorologice care s-au manifestat recent. Un astfel de fenomen a afectat Grecia săptămâna trecută, producând înnorări aparent inexplicabile.

În ceea ce priveşte atenţionările de vreme rea pentru România, anunţate de ANM, este vorba despre Cod Galben de ninsori şi vânt în 17 judeţe, inclusiv Alba, de la ora 15.00, joi, 22 martie până vineri, 23 martie, ora 20.00 şi Cod Portocaliu în 14 judeţe şi Bucureşti, de joi seara (ora 20.00) până vineri după-amiaza (ora 15.00)

Surse: antena3.ro, observator.tv, severe-weather.eu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax