Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fenomene meteo extreme, temperaturi scăzute. Ce spun meteorologii despre vremea din următoarele zile

Publicat

Administrația Națională Meteorologie a emis, astăzi, avertizări meteo cod portocaliu și galben de ploi torențiale în mai bine de jumătate din țară.

Temperaturile scad brusc, cu maxime în jurul a 19 grade, iar minimele nu vor depăşi 10 grade Celsius.

Vezi Atenționare COD GALBEN de furtuni și ploi torențiale în ALBA și alte zone până vineri. Cod Portocaliu în 5 județe

„Din punct de vedere termic, într-adevăr discutăm despre o vreme în răcire, mai ales în partea de vest, centru şi nord a ţării, acolo unde maximele nu vor depăşi 10-12 grade, de pildă în nordul Moldovei, în timp ce în Lunca Dunării astăzi mai putem consemna valori de 20-21 de grade.

Mâine, rămânem în acelaşi ecart al valorilor de temperaturi ce pot caracteriza o vreme rece, mai ales în Moldova unde, de asemenea, valorile maxime nu vor depăşi 11 grade, în timp ce în sud şi sud-est contăm pe 18 până la cel mult 20 de grade Celsius.

Vezi și 4 mai: Atenționare COD GALBEN de furtuni în Alba și alte județe din țară. Frecvente descărcări electrice, ploi torențiale, vânt, grindină

Aversele pot avea caracter torenţial fiind însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, iar izolat căderi de grindină.

Cantităţile de precipitaţii vor putea depăşi 20-30 de litri pe metru pătrat şi izolat peste 40 de litri pe metru pătrat.

Pentru judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Bacău cantităţile de apă vor cumula 40-70 de litri pe metru pătrat, fiind considerate ploi abundente în mai puţin de 24 de ore, în condiţiile în care media climatologică a unei luni aprilie în ţara noastră este în medie între 45 şi 55 de litri pe metru pătrat.

Inclusiv în Capitală, mâine vom avea o maximă de 19-20 de grade. De duminică, o vreme în uşoară încălzire, maximele situându-se în general între 15 până la 22 de grade”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, citată de Antena3.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax