Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fenomenul „Fetelor Facebook”: Când intimitățile din lumea virtuală ajung să îți dea o „palmă peste față”, în lumea reală

Publicat

Trăim în vremuri de „like-uri” când, în goana pentru popularitate, utilizatorii site-uri-lor de socializare (peste 4 milioane de conturi create în România și 56. 000 în județul Alba) își fac publice chiar și cele mai nepotrivite intimități, ignorând riscurile la care se expun din exces de generozitate „vizuală”. Câteva mii de prieteni virtuali se delectează vizionând imaginile dezgolite ale amicelor lor de profil, iar asta nu ar fi o problemă dacă ipostazele compromițătoare nu ar deveni vizibile, imediat după ce sunt postate, în întreg mediul online. 

Așa cum spuneam, amețite de vâltoarea numărului de like-uri care încununează demersul fotografic, cele mai multe fane ale site-urilor de socializare uită că, lângă butonul de LIKE mai există unul de SHARE care, odată apăsat, poți să uiți că poza ta a fost vreodată privată. O fotografie pe care tu crezi că ai împărtăşit-o prietenilor tăi poate ajunge pe cele mai nepotrivite calculatoare, iar de aici apare și prejudiciul de imagine. Poți fi sigur că nu toți utilizatorii de internet vor privi cu aceeași ochi nevinovați haioșii tăi bikini cu buline.

Problema este că fetele care obișnuiesc să-și expună desuurile sau, mai grav, pielea, pe Facebook nu se gândesc la toate aceste aspecte decât în momentul în care cineva le dă „o palmă peste față” și, mai precis, când pozele lor sfârșesc în mâini nepotrivite. Lifestyle Alba24 a realizat o trecere în revistă a câtorva domnișoare din Alba care uită de pudoare atunci când pornesc la „cules de like-uri”, iar reacțiile nu au întârziat să apară. Revoltate de faptul că fotografiile lor personale au ajuns în presă, o parte din „fetele Facebook” au încercat, probabil, să își golească profilurile de nuditate, dar au omis din nou un aspect important: odată postate pe internet, pozele rămân indexate în motoarele de căutare, existând posibilitatea de a fi accesate din nou, cu un simplu click.

Studiile științifice au arătat că folosirea frecventă a site-urilor de socializare poate crea dependență mai ales în rândul persoanelor cu venituri mici și cu un nivel educațional scăzut. Navigarea pe Facebook poate crea obișnuințe, iar utilizatorii care petrec mult timp pe această rețea declară că, temporar, cel puțin, se simt mai fericiți. Cât de fericite ne putem simți însă dacă ne gândim că la pozele noastre inocente în lenjerie intimă se pot holba, chiar în acest moment, câteva milioane de ochi curioși și deloc inocenți?

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

11 Comentarii

11 Comentarii

  1. adina

    joi, 17.01.2013 at 14:26

    Flavia,
    In proportie de 95% acest articol e copiat dintr-o revista straina.
    Pana la ora 17 ai timp sa-l scoti de pe site.
    In caz contrar…iese taraboi in presa „neprietena” cu voi.

    • Flavia Nicolae

      joi, 17.01.2013 at 14:45

      Draga Adina, as fi foarte surprinsa sa aflu ca presa internationala, sau mai precis vreun jurnalist strain ar fi putut avea exact aceeasi formulare ca si mine. Totusi, daca tu deti alte informatii te-as ruga frumos sa imi trimiti si mie link-ul materialului respectiv. Daca totusi te referi la subiectul abordat in articolul meu atunci este foarte probabil ca acesta sa fi fost tratat, in decursul timpului de numerosi jurnalisti atat nationali cat si internationalimai ales pentru ca reprezinta un subiect actual.
      Daca insa te numeri in cea de a treia categorie, mai precis printre persoanele care se simt cumva lezate de acest material, te-as ruga sa iti limitezi comentariile la unele putin mai argumentate sau sa cauti in Dex ce inseamna „a copia”.In ceea ce priveste termenul pe care mi-l oferi pentru retragerea materialului din site mi se pare cu atat mai absurd, tinand cont de toate cele mentionate mai sus.
      Cu prietenie, Flavia Nicolae
      PS. Astept reactia presei neprietenoase!

      • mda

        vineri, 18.01.2013 at 11:14

        cred ca ***** este o expozanta:))) bravo. as fi dezamagit sa vad articolul scos:)

  2. alex

    joi, 17.01.2013 at 14:59

    uooo.imi place raspunsul tau Flavia!! :d

  3. gigi

    joi, 17.01.2013 at 15:20

    eu cred ca „Adina” lucreaza la presa „neprietena” cu Alba24 🙂

  4. Dan

    joi, 17.01.2013 at 15:59

    Bravo Flavia !!! Adevarul intotdeauna doare…degeba se oftica fetele dragului nostru judet.

  5. cetatean

    joi, 17.01.2013 at 16:52

    presa neprietena e invidioasa 🙂 .

  6. gabriela teodora

    vineri, 18.01.2013 at 01:25

    a ajuns facebookul mai rau decat ajunsesera unele dintr-e siturile mai vechi gen neogen ,,,mai este putin si isi pun fetele si pretul la vedere 🙂

  7. Pingback: Ia uite ce tendințe narcisiste au câteva pisi din Alba: Poze cât mai provocatoare la oglinjoare și „țup” pe rețeaua de socializare

    • gabriela teodora

      vineri, 18.01.2013 at 01:39

      sunt frumoase cele mai tari :-)))..minte nu au nici cat o gaina :-))))))))))))

      • HaHaHa

        miercuri, 30.01.2013 at 13:16

        Femei cu minte… asta ne mai lipsea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax