Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fenomenul smombie, statistici îngrijorătoare. Mai afectaţi sunt cei cu vârste până la 43 de ani

Publicat

smobie

Se uită mai tot timpul la telefon, stau cu căştile în urechi, merg mai încet decât ceilalţi, nu sunt atenţi în jur. Statisticile sunt îngrijorătoare, având în vedere şi riscurile la care aceştia se expun, ca pietoni.

Dependenţii de telefonul mobil – numiţi smombie, o combinaţie între smartphone şi zombie – sunt mai predispuşi la accidente decât cei care sunt atenţi pe unde merg.

În ciuda campaniilor de sensibilizare, numărul dependenţilor de telefonul mobil, chiar şi pe stradă, a crescut în mod îngrijorător. Potrivit unui studiu francez, 65% dintre cetăţenii din această ţară recunosc că îşi consultă telefonul mobil în timp ce merg pe trotuar sau traversează, faţă de 50% în urmă cu patru ani.

Media celor care citesc mesaje, scriu sau merg cu căştile pe urechi este crescută în segmentul de vârstă cuprins între 18 şi 43 de ani.

Nu ar fi o problemă pentru ceilalţi pietoni, însă dacă se comportă astfel când traversează îşi pun vieţile în pericol. Unul din şase a suferit deja un accident.

Mai multe ţări testează deja sisteme de avertizare a pietonilor dependenţi de mobil.

sursă: digi24.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax