Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fermentarea mustului, pericol de moarte pentru producătorii fără experiență. Avertisment ISU după opt cazuri de intoxicare

Publicat

Este vremea când producătorii profesioniști sau amatori își produc vinul. Majoritatea cunosc riscurile la care se expun de fiecare dată când intră într-o pivniță în care fermentează mustul. Totuși, unii nu știu despre ce este vorba. În trecut, producătorii intrau în pivniță cu o lumânare aprinsă. Dacă lumânarea se stingea, însemna că acolo nu este suficient oxigen, deci trebuia să iasă de urgenț.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atrage atenția cu privire la „pericolul din timpul fermentării mustului”, după ce două persoane au murit și alte șase au fost găsite inconștiente.

„Numai în ultimele două zile, opt persoane din județele Neamț și Bacău au fost găsite inconștiente. Din nefericire, cu toate eforturilor depuse de salvatori, două persoane au decedat. Nu toți oamenii știu despre pericolul din timpul fermentării tulburelului. Doar câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale”, avertizează IGSU, marți dimineață, într-o postare pe Facebook.

Potrivit sursei citate, „butoaiele cu must depozitate în beciurile care nu au căi de aerisire sunt un adevărat pericol”.

„Efectele asupra organismului sunt cauzate de reducerea cantităţii de oxigen în spațiile închise în care fermentează vinul. Dioxidul de carbon rezultat în urma fermentaţiei alcoolice este imposibil de distins. El nu are miros sau culoare, iar în câteva minute poate deveni fatal”, explică Inspectoratul.

„Pentru a evita tragediile, îndemnul nostru este ca oamenii să fie mult mai prudenţi. Procesul de fermentare trebuie să se realizeze în spaţii deschise sau bine aerisite. Dacă fermentarea se produce în spații închise, este interzisă intrarea fără o aerisire corespunzătoare a locației respective”, adaugă sursa citată.

Sursă: Digi24, IGSU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax