Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fermierii asociaţi în organizaţii pot accesa un program de 60.000 de euro pentru investiţii în sisteme de irigaţii, din fonduri europene

Publicat

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a anunţat că pune la dispoziţia celor care vor să investească în sisteme de irigaţii şi lucrări de îmbunătăţiri funciare o sumă de 60 milioane de euro. Anunţul vine  în urma realocărilor financiare din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Banii vor fi puşi la dipsoziţie în cadrul sesiunii care se va desfăşura în perioada 3 septembrie – 15 octombrie 2012, pentru măsura „Irigaţii şi alte lucrări de îmbunătăţiri funciare” din cadrul programului. Suma minimă acceptată pentru un proiect finanţat în acest caz este de 5.000 de euro, respectiv valoarea totală eligibilă a proiectului. Beneficiarii sunt organizaţiile şi federaţiile de utilitate publică ale proprietarilor sau deţinătorilor de terenuri agricole, constituite în conformitate cu legislaţia în vigoare.

„Cei 60 de milioane euro disponibili pentru sesiunea din luna septembrie pot fi solicitaţi pentru investiţii în modernizarea sau retehnologizarea sistemelor de irigaţii, inclusiv pentru staţii de pompare sau de contorizare, precum şi pentru lucrări de îmbunătăţiri funciare care să asigure funcţionarea optimă a sistemelor de irigaţii”, precizează reprezentanţii APDRP.

Fondurile alocate prin măsura „Irigaţii şi alte lucrări de îmbunătăţiri funciare” sunt compuse din 20% contribuţia de la bugetul de stat şi 80% contribuţia Uniunii Europene.

Sursa: gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax